Barszcz biały przepis – Zobacz na przepisy.pl

Barszcz biały

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

1703 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

391 osób wydrukowało

Pobierz pdf

584 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

3 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki, po czym odstaw na bok.

Barszcz biały - Krok 1

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie umyj mięso, dodaj do warzyw, zalej około 2 litrami zimnej wody i doprowadź do wrzenia.

Barszcz biały - Krok 2

Krok 3

Zbierz powstałą na wierzchu pianę, a następnie dodaj przyprawy.

Barszcz biały - Krok 3

Krok 4

Wywar gotuj powoli przez około 2 godziny, po czym usuń z niego warzywa.

Barszcz biały - Krok 4

Krok 5

Przesyp zawartość torebki Barszcz biały Knorr do miski, dodaj śmietanę, a następnie rozprowadź całość niewielką ilością wywaru.

Barszcz biały - Krok 5

Krok 6

Całość połącz z gotującą się zupą, nieustannie mieszając – by nie powstały grudki. Gotuj jeszcze przez około 5 minut. Gotowy barszcz biały podawaj z cząstkami jajka i kawałkiem żeberka.

Barszcz biały - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Agata Trzeciak

    Agata Trzeciak , 13.02.2017

    Wyśmienita Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta  K...

    Edyta K... , 26.03.2016

    Jak już po swojemu poprzyprawiałam, to dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Czajka

    Agnieszka Czajka , 11.10.2015

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Krak

    Angelika Krak , 11.06.2015

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz białyBarszcz biały

Popularny barszcz biały na wieprzowych żeberkach w naszym kraju kojarzy się bardzo pozytywnie. Gorący talerz takiej zupy kusi cudownym aromatem majeranku, czosnku i dobrego, mocnego zakwasu. To ulubiona zupa Polaków i każdy ma własny sposób jej przyrządzania. Dziś spróbuj naszej wersji, którą wyróżniają dwie rzeczy – szybkość przygotowania i idealna kompozycja przypraw. Postawą zupy jest Barszcz biały Knorr, na wywarze z włoszczyzny, wzbogacany zielem angielskim i sporą ilością majeranku a następnie zabielony gęstą śmietaną. Nieodzownym elementem barszczu białego, jest ugotowane na twardo jajko, które w zależności od upodobań twoich i reszty domowników, możesz posiekać drobno, lub położyć na talerzu w cząstkach lub w całości, pozwalając by każdy jedząc zupę, pokroił je sobie łyżką. Barszcz efektowanie się prezentuje, jeśli zamiast w ceramicznej zastawie, podasz go w kokilkach z bułek lub chleba. A jak barszcz biały serwuje się w twoim domu?