Barszcz biały

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

1701 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

389 osób wydrukowało

Pobierz pdf

578 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

3 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki, po czym odstaw na bok.

Barszcz biały - Krok 1

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie umyj mięso, dodaj do warzyw, zalej około 2 litrami zimnej wody i doprowadź do wrzenia.

Barszcz biały - Krok 2

Krok 3

Zbierz powstałą na wierzchu pianę, a następnie dodaj przyprawy.

Barszcz biały - Krok 3

Krok 4

Wywar gotuj powoli przez około 2 godziny, po czym usuń z niego warzywa.

Barszcz biały - Krok 4

Krok 5

Przesyp zawartość torebki Barszcz biały Knorr do miski, dodaj śmietanę, a następnie rozprowadź całość niewielką ilością wywaru.

Barszcz biały - Krok 5

Krok 6

Całość połącz z gotującą się zupą, nieustannie mieszając – by nie powstały grudki. Gotuj jeszcze przez około 5 minut. Gotowy barszcz biały podawaj z cząstkami jajka i kawałkiem żeberka.

Barszcz biały - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Agata Trzeciak

    Agata Trzeciak , 13.02.2017

    Wyśmienita Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta  K...

    Edyta K... , 26.03.2016

    Jak już po swojemu poprzyprawiałam, to dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Czajka

    Agnieszka Czajka , 11.10.2015

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Krak

    Angelika Krak , 11.06.2015

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz białyBarszcz biały

Popularny barszcz biały na wieprzowych żeberkach w naszym kraju kojarzy się bardzo pozytywnie. Gorący talerz takiej zupy kusi cudownym aromatem majeranku, czosnku i dobrego, mocnego zakwasu. To ulubiona zupa Polaków i każdy ma własny sposób jej przyrządzania. Dziś spróbuj naszej wersji, którą wyróżniają dwie rzeczy – szybkość przygotowania i idealna kompozycja przypraw. Postawą zupy jest Barszcz biały Knorr, na wywarze z włoszczyzny, wzbogacany zielem angielskim i sporą ilością majeranku a następnie zabielony gęstą śmietaną. Nieodzownym elementem barszczu białego, jest ugotowane na twardo jajko, które w zależności od upodobań twoich i reszty domowników, możesz posiekać drobno, lub położyć na talerzu w cząstkach lub w całości, pozwalając by każdy jedząc zupę, pokroił je sobie łyżką. Barszcz efektowanie się prezentuje, jeśli zamiast w ceramicznej zastawie, podasz go w kokilkach z bułek lub chleba. A jak barszcz biały serwuje się w twoim domu?