PRZEPISY.PL

Tradycyjny barszcz biały kojarzy się z cudownym aromatem majeranku, czosnku i dobrego zakwasu. To ulubiona zupa Polaków i każdy ma swoją wersję. Dziś spróbujcie naszej.

Barszcz biały - autor: przepisy.pl

Barszcz biały

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
1328
osób dodało do Mniamlisty
1328
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • jajka
  • ząbek czosnku1 szt
  • liść laurowy1 szt
  • majeranek1 szczypta
  • ziele angielskie – 2 lub 3 ziarna
  • śmietana150 gr
Barszcz biały – krok 1

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki, po czym odstaw na bok.
Barszcz biały – krok 2

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie umyj mięso, dodaj do warzyw, zalej około 2 litrami zimnej wody i doprowadź do wrzenia.
Barszcz biały – krok 3

Krok 3

Zbierz powstałą na wierzchu pianę, a następnie dodaj przyprawy.
Barszcz biały – krok 4

Krok 4

Wywar gotuj powoli przez około 2 godziny, po czym usuń z niego warzywa.
Barszcz biały – krok 5

Krok 5

Przesyp zawartość torebki Barszcz biały Knorr do miski, dodaj śmietanę, a następnie rozprowadź całość niewielką ilością wywaru.
Barszcz biały – krok 6

Krok 6

Całość połącz z gotującą się zupą, nieustannie mieszając – by nie powstały grudki. Gotuj jeszcze przez około 5 minut. Gotowy barszcz biały podawaj z cząstkami jajka i kawałkiem żeberka.

Więcej przepisów z tym produktem

Barszcz biały KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

569
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
100
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
63
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
44
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe