Barszcz biały

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

1683 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

389 osób wydrukowało

Pobierz pdf

577 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki, po czym odstaw na bok.

Barszcz biały - Krok 1

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie umyj mięso, dodaj do warzyw, zalej około 2 litrami zimnej wody i doprowadź do wrzenia.

Barszcz biały - Krok 2

Krok 3

Zbierz powstałą na wierzchu pianę, a następnie dodaj przyprawy.

Barszcz biały - Krok 3

Krok 4

Wywar gotuj powoli przez około 2 godziny, po czym usuń z niego warzywa.

Barszcz biały - Krok 4

Krok 5

Przesyp zawartość torebki Barszcz biały Knorr do miski, dodaj śmietanę, a następnie rozprowadź całość niewielką ilością wywaru.

Barszcz biały - Krok 5

Krok 6

Całość połącz z gotującą się zupą, nieustannie mieszając – by nie powstały grudki. Gotuj jeszcze przez około 5 minut. Gotowy barszcz biały podawaj z cząstkami jajka i kawałkiem żeberka.

Barszcz biały - Krok 6
4

Opinie o przepisie

  • Agata Trzeciak

    Agata Trzeciak

    Wyśmienita Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta  K...

    Edyta K...

    Jak już po swojemu poprzyprawiałam, to dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Czajka

    Agnieszka Czajka

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Krak

    Angelika Krak

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Ziele angielskie z Meksyku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Ziele angielskie z Meksyku Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz białyBarszcz biały

Popularny barszcz biały na wieprzowych żeberkach w naszym kraju kojarzy się bardzo pozytywnie. Gorący talerz takiej zupy kusi cudownym aromatem majeranku, czosnku i dobrego, mocnego zakwasu. To ulubiona zupa Polaków i każdy ma własny sposób jej przyrządzania. Dziś spróbuj naszej wersji, którą wyróżniają dwie rzeczy – szybkość przygotowania i idealna kompozycja przypraw. Postawą zupy jest Barszcz biały Knorr, na wywarze z włoszczyzny, wzbogacany zielem angielskim i sporą ilością majeranku a następnie zabielony gęstą śmietaną. Nieodzownym elementem barszczu białego, jest ugotowane na twardo jajko, które w zależności od upodobań twoich i reszty domowników, możesz posiekać drobno, lub położyć na talerzu w cząstkach lub w całości, pozwalając by każdy jedząc zupę, pokroił je sobie łyżką. Barszcz efektowanie się prezentuje, jeśli zamiast w ceramicznej zastawie, podasz go w kokilkach z bułek lub chleba. A jak barszcz biały serwuje się w twoim domu?