
Składniki
500 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
3 ziarna
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki, po czym odstaw na bok.
Krok 2
Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie umyj mięso, dodaj do warzyw, zalej około 2 litrami zimnej wody i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Zbierz powstałą na wierzchu pianę, a następnie dodaj przyprawy.
Krok 4
Wywar gotuj powoli przez około 2 godziny, po czym usuń z niego warzywa.
Krok 5
Przesyp zawartość torebki Barszcz biały Knorr do miski, dodaj śmietanę, a następnie rozprowadź całość niewielką ilością wywaru.
Krok 6
Całość połącz z gotującą się zupą, nieustannie mieszając – by nie powstały grudki. Gotuj jeszcze przez około 5 minut. Gotowy barszcz biały podawaj z cząstkami jajka i kawałkiem żeberka.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały
Popularny barszcz biały na wieprzowych żeberkach w naszym kraju kojarzy się bardzo pozytywnie. Gorący talerz takiej zupy kusi cudownym aromatem majeranku, czosnku i dobrego, mocnego zakwasu. To ulubiona zupa Polaków i każdy ma własny sposób jej przyrządzania. Dziś spróbuj naszej wersji, którą wyróżniają dwie rzeczy – szybkość przygotowania i idealna kompozycja przypraw. Postawą zupy jest Barszcz biały Knorr, na wywarze z włoszczyzny, wzbogacany zielem angielskim i sporą ilością majeranku a następnie zabielony gęstą śmietaną. Nieodzownym elementem barszczu białego, jest ugotowane na twardo jajko, które w zależności od upodobań twoich i reszty domowników, możesz posiekać drobno, lub położyć na talerzu w cząstkach lub w całości, pozwalając by każdy jedząc zupę, pokroił je sobie łyżką. Barszcz efektowanie się prezentuje, jeśli zamiast w ceramicznej zastawie, podasz go w kokilkach z bułek lub chleba. A jak barszcz biały serwuje się w twoim domu?