
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
600 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Krok 2
Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy.

Krok 3
Wlej śmietanę, dodaj chrzan i gotuj barszcz jeszcze 5 minut. Podawaj z ugotowanym jajkiem i kromką ciemnego razowego pieczywa.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały kremowy
Barszcz biały kremowy to zupa, którą cenią zwłaszcza miłośnicy tradycyjnych smaków. Nada się idealnie na rodzinny, niedzielny obiad, ale z powodzeniem możesz go zaserwować również na co dzień. Niektórzy barszcz biały serwują na śniadanie podczas chłodnej jesieni i zimy. By go zrobić, zagotuj wodę lub bulion, dodaj przyprawę Knorr oraz delikatną białą kiełbasę. Podkręć smak zupy i dodaj do niej wyrazisty chrzan oraz śmietanę, która sprawi, że potrawa będzie bardziej kremowa i delikatna. Ten aksamitny barszcz podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem. Doskonałym dodatkiem będzie również kromka świeżego ciemnego razowego pieczywa, ale jeśli nie masz akurat takiego to użyj innego. Na koniec udekoruj zupę ulubionymi ziołami lub posyp suszonym, pachnącym majerankiem i świeżo zmielonym pieprzem. Poezja smaku!