Barszcz biały kremowy

- Krok 1Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.
- Krok 2Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy.
- Krok 3Wlej śmietanę, dodaj chrzan i gotuj barszcz jeszcze 5 minut. Podawaj z ugotowanym jajkiem i kromką ciemnego razowego pieczywa.

Barszcz biały kremowy to zupa, którą cenią zwłaszcza miłośnicy tradycyjnych smaków. Nada się idealnie na rodzinny, niedzielny obiad, ale z powodzeniem możesz go zaserwować również na co dzień. Niektórzy barszcz biały serwują na śniadanie podczas chłodnej jesieni i zimy. By go zrobić, zagotuj wodę lub bulion, dodaj przyprawę Knorr oraz delikatną białą kiełbasę. Podkręć smak zupy i dodaj do niej wyrazisty chrzan oraz śmietanę, która sprawi, że potrawa będzie bardziej kremowa i delikatna. Ten aksamitny barszcz podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem. Doskonałym dodatkiem będzie również kromka świeżego ciemnego razowego pieczywa, ale jeśli nie masz akurat takiego to użyj innego. Na koniec udekoruj zupę ulubionymi ziołami lub posyp suszonym, pachnącym majerankiem i świeżo zmielonym pieprzem. Poezja smaku!