Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
600 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy.
Krok 3
Wlej śmietanę, dodaj chrzan i gotuj barszcz jeszcze 5 minut. Podawaj z ugotowanym jajkiem i kromką ciemnego razowego pieczywa.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały kremowy
Barszcz biały kremowy to zupa, którą cenią zwłaszcza miłośnicy tradycyjnych smaków. Nada się idealnie na rodzinny, niedzielny obiad, ale z powodzeniem możesz go zaserwować również na co dzień. Niektórzy barszcz biały serwują na śniadanie podczas chłodnej jesieni i zimy. By go zrobić, zagotuj wodę lub bulion, dodaj przyprawę Knorr oraz delikatną białą kiełbasę. Podkręć smak zupy i dodaj do niej wyrazisty chrzan oraz śmietanę, która sprawi, że potrawa będzie bardziej kremowa i delikatna. Ten aksamitny barszcz podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem. Doskonałym dodatkiem będzie również kromka świeżego ciemnego razowego pieczywa, ale jeśli nie masz akurat takiego to użyj innego. Na koniec udekoruj zupę ulubionymi ziołami lub posyp suszonym, pachnącym majerankiem i świeżo zmielonym pieprzem. Poezja smaku!