Barszcz biały kremowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz biały kremowy

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

13

heart
350 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

600 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Barszcz biały kremowy  - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy.

Barszcz biały kremowy  - Krok 2

Krok 3

Wlej śmietanę, dodaj chrzan i gotuj barszcz jeszcze 5 minut. Podawaj z ugotowanym jajkiem i kromką ciemnego razowego pieczywa.

Barszcz biały kremowy  - Krok 3
16

Opinie o przepisie

  • Cali na Biało - impro show

    Cali na Biało - impro show , 20.03.2015

    Po występach wjeżdża szczególnie, pozdrawiamy :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 20.03.2015

    Grzegorz, i to bardzo! :) Spróbuj i się przekonaj. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 20.03.2015

    Waclaw, możesz nam podać więcej szczegółów w wiadomości prywatnej?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Horzela

    Grzegorz Horzela , 20.03.2015

    A jadalne to coś

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romek Śmigielski

    Romek Śmigielski , 19.03.2015

    Smacznegooooooooooooooo..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Smirnow

    Dorota Smirnow , 19.03.2015

    jeki pyszne-skoro nie wiadomo co to jest ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waclaw Zarzecki

    Waclaw Zarzecki , 19.03.2015

    witam , mi odczytuje wirusa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Sobota

    Mieczysław Sobota , 19.03.2015

    A co to jest ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Szpara

    Tadeusz Szpara , 19.03.2015

    Moje ulubione danie na wielkanocne śniadanie z jajkiem,szyneczką,okraszone boczkiem smażonym i łyżka chrzanu tartego.!!!! mniam,mniam,pychota.!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta , 19.03.2015

    Już tam jadę :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Skowron-leyk

    Iwona Skowron-leyk , 19.03.2015

    Kotuniu szacun

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Zapora

    Zbigniew Zapora , 19.03.2015

    Barsz biały oryginalny należy kupić w piekarni w Różycy. Reszta składników może byuć.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kożlak

    Teresa Kożlak , 19.03.2015

    Jak już wszystko wjedzie na stół to życzę smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Koźliński

    Piotr Koźliński , 19.03.2015

    tobie jedno w głowie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Domowicz-Kocurek

    Elżbieta Domowicz-Kocurek , 19.03.2015

    Suuuuuper!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Baran

    Ryszard Baran , 19.03.2015

    Mniam mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały kremowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały kremowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały kremowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały kremowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały kremowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały kremowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały kremowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały kremowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały kremowy Barszcz biały kremowy

Barszcz biały kremowy to zupa, którą cenią zwłaszcza miłośnicy tradycyjnych smaków. Nada się idealnie na rodzinny, niedzielny obiad, ale z powodzeniem możesz go zaserwować również na co dzień. Niektórzy barszcz biały serwują na śniadanie podczas chłodnej jesieni i zimy. By go zrobić, zagotuj wodę lub bulion, dodaj przyprawę Knorr oraz delikatną białą kiełbasę. Podkręć smak zupy i dodaj do niej wyrazisty chrzan oraz śmietanę, która sprawi, że potrawa będzie bardziej kremowa i delikatna. Ten aksamitny barszcz podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem. Doskonałym dodatkiem będzie również kromka świeżego ciemnego razowego pieczywa, ale jeśli nie masz akurat takiego to użyj innego. Na koniec udekoruj zupę ulubionymi ziołami lub posyp suszonym, pachnącym majerankiem i świeżo zmielonym pieprzem. Poezja smaku!