Barszcz biały a la fasolówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz biały a la fasolówka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
381 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

15 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgotuj kiełbasę w 650 mililitrach wody z dodatkiem marchwi, liścia laurowego i ziela angielskiego.

Barszcz biały a la fasolówka - Krok 1

Krok 2

Wyjmij kiełbasę, zdejmij flak i pokrój w kostkę. Marchew także pokrój w kostkę.

Barszcz biały a la fasolówka - Krok 2

Krok 3

Przecedź wywar i wrzuć do niego kiełbasę. Następnie rozrób Barszcz biały Knorr w 100 mililitrach zimnej wody, dodaj do wywaru i krótko podgotuj.

Barszcz biały a la fasolówka - Krok 3

Krok 4

Zmiksuj 1½ puszki białej fasoli, dodaj do zupy i dokładnie wymieszaj, po czym dodaj pozostałą fasolę i marchew.

Barszcz biały a la fasolówka - Krok 4

Krok 5

Gotuj całość jeszcze przez 5 minut, na koniec posyp natką pietruszki.

Barszcz biały a la fasolówka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podać gotową zupę w okrągłych, wydrążonych bochenkach chleba.

2

Opinie o przepisie

  • Zimowisko

    Zimowisko , 17.03.2017

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eli Tre

    Eli Tre , 28.04.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały a la fasolówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały a la fasolówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały a la fasolówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały a la fasolówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały a la fasolówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały a la fasolówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały a la fasolówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały a la fasolówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały a la fasolówkaBarszcz biały a la fasolówka

Klasyczny barszcz biały wywołuje świąteczne skojarzenia, ale jego urozmaicona wersja to doskonała propozycja na codzienny obiad. Zainspiruj się więc i przygotuj barszcz à la fasolówka. Wykorzystaj do jego przyrządzenia podstawowe składniki, takie jak biała kiełbasa i jajko. Dodatek mięsny możesz ewentualnie urozmaicać, sięgając także po wędzony boczek, kiełbasę wiejską czy kawałki wołowiny. Postawą barszczu powinien być intensywny i wyrazisty bulion z włoszczyzny. Wzmocnij jego smak aromatem ziela angielskiego oraz liścia laurowego. Lekko słodkiego posmaku doda mu większa ilość marchewki. Przygotowując bulion, wypróbuj także wariantu z wywarem z flaków. Świetnym urozmaiceniem klasycznego barszczu białego jest dodatek fasoli białej. Surową dzień wcześniej namocz w wodzie, aby szybciej stała się miękka podczas gotowania, lub skorzystaj z gotowego wariantu w puszcze. Wrzuć ją do gotującego się wywaru w całości lub zmiksuj, dzięki czemu zupa zyska gęstą konsystencję. Barszcz biały à la fasolówka podawaj z chrupiącym pieczywem lub ziemniakami.