
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
15 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
750 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgotuj kiełbasę w 650 mililitrach wody z dodatkiem marchwi, liścia laurowego i ziela angielskiego.

Krok 2
Wyjmij kiełbasę, zdejmij flak i pokrój w kostkę. Marchew także pokrój w kostkę.

Krok 3
Przecedź wywar i wrzuć do niego kiełbasę. Następnie rozrób Barszcz biały Knorr w 100 mililitrach zimnej wody, dodaj do wywaru i krótko podgotuj.

Krok 4
Zmiksuj 1½ puszki białej fasoli, dodaj do zupy i dokładnie wymieszaj, po czym dodaj pozostałą fasolę i marchew.

Krok 5
Gotuj całość jeszcze przez 5 minut, na koniec posyp natką pietruszki.


Dobra rada:
Możesz podać gotową zupę w okrągłych, wydrążonych bochenkach chleba.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały a la fasolówka
Klasyczny barszcz biały wywołuje świąteczne skojarzenia, ale jego urozmaicona wersja to doskonała propozycja na codzienny obiad. Zainspiruj się więc i przygotuj barszcz à la fasolówka. Wykorzystaj do jego przyrządzenia podstawowe składniki, takie jak biała kiełbasa i jajko. Dodatek mięsny możesz ewentualnie urozmaicać, sięgając także po wędzony boczek, kiełbasę wiejską czy kawałki wołowiny. Postawą barszczu powinien być intensywny i wyrazisty bulion z włoszczyzny. Wzmocnij jego smak aromatem ziela angielskiego oraz liścia laurowego. Lekko słodkiego posmaku doda mu większa ilość marchewki. Przygotowując bulion, wypróbuj także wariantu z wywarem z flaków. Świetnym urozmaiceniem klasycznego barszczu białego jest dodatek fasoli białej. Surową dzień wcześniej namocz w wodzie, aby szybciej stała się miękka podczas gotowania, lub skorzystaj z gotowego wariantu w puszcze. Wrzuć ją do gotującego się wywaru w całości lub zmiksuj, dzięki czemu zupa zyska gęstą konsystencję. Barszcz biały à la fasolówka podawaj z chrupiącym pieczywem lub ziemniakami.