
Składniki
6 sztuk
2 opakowania
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
3 sztuki
2 ziarna
2 sztuki
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ziemniaki pokrój w kostkę około 2 cm, a cebulę i włoszczyznę w podobnej wielkości kawałki. Wszystko razem włóż do garnka. Kiełbasę pokrój w centymetrowej grubości półplastry i dodaj do warzyw.

Krok 2
Całość zalej 2 litrami wody, dodaj grzyby oraz ziele i listki. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3
Zawartość obu opakowań Knorr dokładnie wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Przygotowany płyn wlej do ugotowanego wywaru, wymieszaj i gotuj razem jeszcze 5-8 minut. Zupę dopraw do smaku, jeśli uważasz to za konieczne.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieść w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka zalewajka
Jeśli szukasz prostego przepisu na smaczną zupę, szybka zalewajka będzie doskonałą propozycją dla ciebie. Potrawa idealnie nadaje się zarówno na pierwsze danie obiadowe, jak i ciepłą kolację. Jak zrobić zalewajkę? Przygotowanie zupy rozpocznij od obrania i pokrojenia ziemniaków, cebuli oraz włoszczyzny. Następnie wszystkie składniki z przepisu na zalewajkę włóż do garnka, dodaj kawałki kiełbasy i zalej całość zimną wodą. Pozostaje już tylko kwestia przyprawienia i ugotowania całości do momentu, aż warzywa będą miękkie. Jeśli brakuje ci pomysłów na szybki, prosty i smaczny obiad, odpowiedzią jest zupa zalewajka. Przepis nie jest skomplikowany ani czasochłonny.
Dla kogo?
Z przepisem na zalewajkę z ziemniakami doskonale zaznajomieni się wszyscy fani klasycznych kulinariów. Lubisz eksperymentować z orientalnymi specjałami, odstawiając rodzime receptury na dalszy plan? Od zupy zalewajki warto rozpocząć powrót do korzeni! Będzie to bardzo apetyczne doświadczenie. Sprawdź, jak zrobić zalewajkę z naszym przepisem!
Na jaką okazję?
Nie, wzrok cię nie myli: nasz przepis na zalewajkę przewiduje zrobienie za jednym zamachem porcji dla ośmiu osób, a praca w kuchni zajmie tylko pół godziny. Podczas rodzinnego obiadu dokładki szybkiej zalewajki są bardzo mile widziane! Zupą zalewajką możesz uraczyć również znajomych, gdy wasze popołudniowe spotkanie przeciągnie się niepostrzeżenie aż do godzin wieczornych.
Czy wiesz, że?
Codzienne przygotowywanie posiłków dla całej rodziny wymaga opanowania trików, które w znacznym stopniu ułatwią to zadanie. Jak można poradzić sobie w przypadku smacznej zupy zalewajki? Pod koniec gotowania do powstałego wywaru wlej zawartość torebki z białym barszczem rozmieszaną w niewielkiej ilości wody. Przepis na zalewajkę prostotą stoi!
Dla urozmaicenia:
Aby jeszcze bardziej podkreślić smak zupy zalewajki, dopraw ją zielem angielskim oraz liśćmi laurowymi (nic nie stoi na przeszkodzie, by użyć również ziarenek czarnego pieprzu oraz majeranku). Gotową zalewajkę nalej do głębokich talerzy i udekoruj posiekaną drobno natką pietruszki lub szczypiorkiem. Zupa zalewajka gotowa do degustacji!