
Składniki
400 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, lekko posól i odstaw aby namiękła. Po tym czasie odciśnij dokładnie cukinię z nadmiaru soku.

Krok 2
Mięso posiekaj nożem i włóż do miski.

Krok 3
Dodaj jajka, cukinię, przyprawy Knorr, parmezan oraz bułkę tartą.

Krok 4
Wymieszaj dokładnie całe mięso i nakładaj kotlety za rozgrzaną patelnię.

Krok 5
Smaż po kilka minut z każdej strony aż kotlety będą złociste, rumiane i chrupiące. Od razu podawaj.


Dobra rada:
Pamiętaj, że usmażone kotlety warto przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczy na ręczniku papierowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety siekane z kurczaka i cukinii
Zarówno drobiowe kotlety , jak i warzywne placuszki są powszechnie znane i lubiane. A gdyby tak połączyć oba składniki? Powstaną wtedy pyszne kotlety siekane z kurczaka i cukinii, które możesz podać na obiad lub przekąskę. Warto spróbować już dziś!
Dla kogo?
Dla fanów niebanalnych kotletów. Takich, które łączą w sobie mięso i warzywa oraz smakują naprawdę dobrze.
Na jaką okazję?
Kotlety siekane z kurczaka i cukinii są doskonałym pomysłem nie tylko na obiad, ale z ich udziałem wyczarujesz też pyszny smakołyk. Kurczak oraz cukinia świetnie do siebie pasują – to duet wprost idealny!
Czy wiesz, że?
Pamiętaj, że kotlety warto po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Dzięki temu będą mniej tłuste oraz smaczniejsze.
Dla urozmaicenia
Jeśli nie masz parmezanu, możesz użyć innego, ulubionego sera żółtego. Będzie równie apetycznie!