
Składniki
400 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, lekko posól i odstaw aby namiękła. Po tym czasie odciśnij dokładnie cukinię z nadmiaru soku.

Krok 2
Mięso posiekaj nożem i włóż do miski.

Krok 3
Dodaj jajka, cukinię, przyprawy Knorr, parmezan oraz bułkę tartą.

Krok 4
Wymieszaj dokładnie całe mięso i nakładaj kotlety za rozgrzaną patelnię.

Krok 5
Smaż po kilka minut z każdej strony aż kotlety będą złociste, rumiane i chrupiące. Od razu podawaj.


Dobra rada:
Pamiętaj, że usmażone kotlety warto przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczy na ręczniku papierowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety siekane z kurczaka i cukinii
Zarówno drobiowe kotlety , jak i warzywne placuszki są powszechnie znane i lubiane. A gdyby tak połączyć oba składniki? Powstaną wtedy pyszne kotlety siekane z kurczaka i cukinii, które możesz podać na obiad lub przekąskę. Warto spróbować już dziś!
Dla kogo?
Dla fanów niebanalnych kotletów. Takich, które łączą w sobie mięso i warzywa oraz smakują naprawdę dobrze.
Na jaką okazję?
Kotlety siekane z kurczaka i cukinii są doskonałym pomysłem nie tylko na obiad, ale z ich udziałem wyczarujesz też pyszny smakołyk. Kurczak oraz cukinia świetnie do siebie pasują – to duet wprost idealny!
Czy wiesz, że?
Pamiętaj, że kotlety warto po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Dzięki temu będą mniej tłuste oraz smaczniejsze.
Dla urozmaicenia
Jeśli nie masz parmezanu, możesz użyć innego, ulubionego sera żółtego. Będzie równie apetycznie!