Kotlety siekane z kurczaka i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety siekane z kurczaka i cukinii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
470 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

494 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

991 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, lekko posól i odstaw aby namiękła. Po tym czasie odciśnij dokładnie cukinię z nadmiaru soku.

Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - Krok 1

Krok 2

Mięso posiekaj nożem i włóż do miski.

Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - Krok 2

Krok 3

Dodaj jajka, cukinię, przyprawy Knorr, parmezan oraz bułkę tartą.

Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj dokładnie całe mięso i nakładaj kotlety za rozgrzaną patelnię.

Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - Krok 4

Krok 5

Smaż po kilka minut z każdej strony aż kotlety będą złociste, rumiane i chrupiące. Od razu podawaj.

Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Pamiętaj, że usmażone kotlety warto przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczy na ręczniku papierowym.

1

Opinie o przepisie

  • Urszula  Kula-Harbuz

    Urszula Kula-Harbuz , 26.07.2019

    zrobię je dzisiaj zobaczymy czy będą smakowaly

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety siekane z kurczaka i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety siekane z kurczaka i cukiniiKotlety siekane z kurczaka i cukinii

Zarówno drobiowe kotlety , jak i warzywne placuszki są powszechnie znane i lubiane. A gdyby tak połączyć oba składniki? Powstaną wtedy pyszne kotlety siekane z kurczaka i cukinii, które możesz podać na obiad lub przekąskę. Warto spróbować już dziś!

Dla kogo?

Dla fanów niebanalnych kotletów. Takich, które łączą w sobie mięso i warzywa oraz smakują naprawdę dobrze.

Na jaką okazję?

Kotlety siekane z kurczaka i cukinii są doskonałym pomysłem nie tylko na obiad, ale z ich udziałem wyczarujesz też pyszny smakołyk. Kurczak oraz cukinia świetnie do siebie pasują – to duet wprost idealny!

Czy wiesz, że?

Pamiętaj, że kotlety warto po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Dzięki temu będą mniej tłuste oraz smaczniejsze.

Dla urozmaicenia

Jeśli nie masz parmezanu, możesz użyć innego, ulubionego sera żółtego. Będzie równie apetycznie!