
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
100 gramów
1 słoik
1 pęczek
3 łyżki
50 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalej wrzącą wodą 1 cm ponad poziom kaszy. Całość przykryj i odstaw na 5 minut tak, aby kasza wchłonęła cały płyn.
Krok 2
Cebule i chilli pokrój w drobną kosteczkę. Kolendrę posiekaj, a oliwki przekrój na pół.
Krok 3
Połowę opakowania Knorra dodaj do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj małe okrągłe pulpeciki. Obsmaż je delikatnie na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Na patelnię dodaj chilli i cebule. Smaż chwilę. Dodaj pomidory z puszki, rodzynki, oliwki, kmin rzymski.
Krok 5
Całość dopraw do smaku pozostała częścią opakowania Knorr oraz kolendrą. Wszystko razem zagotuj. Pulpeciki ułóż na gorącej kaszy.
Dobra rada:
Gotową potrawę możesz posypać płatkami uprażonych migdałów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsiki po marokańsku
Żeby spróbować smaków kuchni marokańskiej, nie musisz nigdzie wyjeżdżać. Sprawdź nasz przepis na klopsiki po marokańsku i przekonaj się, jakie są dobre. Przygotuj je z mielonej jagnięciny, mięsa będącego też składnikiem sztandarowego marokańskiego dania, czyli tażinu. Zastąpić je jednak możesz na przykład mielonym mięsem z udźca indyka. Dopraw je i uformuj w niewielkie kulki – im mniejsze, tym lepiej będą prezentowały się na talerzu. Usmaż je dokładnie z każdej strony, a następnie przyrządź sos o smaku pomidorowym. Dodaj do niego cebulę, zielone oliwki, pikantną papryczkę chili oraz kmin rzymski. Ta ostra, ale jednocześnie lekko słodka przyprawa jest jedną z najważniejszych w marokańskich daniach. Dodaj także rodzynki, które przełamią nieco smak pozostałych składników sosu. Całość posyp obficie świeżo posiekaną kolendrą. Klopsiki po marokańsku podawaj z kuskusem, smaczne będą także z kaszą bulgur. Klopsiki po marokańsku to pyszny sposób na urozmaicenie codziennego menu – przekonaj się!