Gotowane pulpety w sosie pomidorowym
łatwe
4287 osób zapisało
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 słoik
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kajzerkę namocz w wodzie, dokładnie odciśnij, dodaj do mięsa mielonego. Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 2
Połowę opakowania Knorr do pulpetów dodaj do mięsa mielonego, wbij jajko i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Z powstałej masy uformuj małe okrągłe pulpeciki. Obsmaż je delikatnie na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Na patelnie wlej pomidory z puszki, dodaj kapary i pozostałą część opakowania Knorr, całość dokładnie wymieszaj, gotuj pod przykryciem 2 – 3 minuty. Pulpetu podawaj z dowolnym dodatkiem skrobiowym, z wierzchu posyp natką pietruszki
Dobra rada:
Do sosu możesz też dodać łyżkę lub dwie śmietany - stanie się bardziej kremowy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gotowane pulpety w sosie pomidorowym
Gotowane pulpety w sosie pomidorowym to prosty sposób na obiad – nic więc dziwnego, że są daniem dość popularnym. Przygotuj je z mięsa z indyka. Sprawdzi się także mieszane wieprzowo-wołowe albo z szynki. Żeby pulpety były miękkie i delikatne, dodaj do nich namoczoną w wodzie kajzerkę oraz jajko, dzięki któremu łatwiej uformujesz jednolitą masę. Dopraw ją do smaku i formuj małe kuleczki. Jeśli chcesz, dodaj do mięsa również posiekaną natkę pietruszki albo koperek. Usmaż je delikatnie, by lekko się zarumieniły, a następnie duś je w sosie pomidorowym. Tak przyrządzone pozostaną miękkie i soczyste. Jeśli wolisz bardziej wyraziste smaki, dopraw sos papryczką chili albo ostrą papryką w proszku. Możesz także posypać gotowe danie pikantnym żółtym serem. Gotowane pulpety w sosie pomidorowym podawaj z ziemniakami, makaronem albo ryżem – z różnymi dodatkami będą równie smaczne. Serwuj z surówką z białej lub czerwonej kapusty. Przekonaj się, jak łatwe i szybkie jest gotowanie razem z naszymi przepisami.