
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 słoik
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddziel białka od żółek. Z białek ubij pianę. W garnku z szerokim dnem nastaw 1 litr wody.

Krok 2
Połowę opakowania Klopsików w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr oraz pianę z jajek dodaj do mięsa mielonego i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Z powstałej masy uformuj małe okrągłe pulpeciki.

Krok 3
Pulpeciki ułóż na płaskim sicie, całość umieść na wierzchu gotującego się garnka, który w miarę możliwości przykryj lub zawiń folią aluminiową, tak aby klopsiki mogły ugotować się na parze.

Krok 4
Na patelnię wlej pomidory z puszki i dodaj pozostałą część Klopsików w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem 2 minuty. Do gotowego sosu przełóż ugotowane na parze pulpety.


Dobra rada:
Gotowe pulpety posyp świeżo pokrojoną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsiki na parze z sosem pomidorowym
Bardzo dobry obiad albo kolację przyrządzić można z zaledwie kilku składników. Nie tylko prostą sałatkę lub kanapki, ale także mięso w sosie. Zrób np. klopsiki na parze z sosem pomidorowym. Nieskomplikowane danie, które wszyscy domownicy będą zajadać z dużym apetytem. Lepiej od razu przygotuj kilka nadprogramowych porcji soczystych pulpetów na parze.
Dla kogo? Prostota przede wszystkim! Do zrobienia klopsów na parze nie potrzebujesz nawet moczonej w wodzie lub mleku bułki – miękkość nadasz im dzięki ubitym białkom z jajek. Kiedy powstanie z nich sztywna piana, połącz ją delikatnie z mięsem mielonym dowolnego rodzaju – tak, by białka nie opadły, ale dodały mięsu właściwej konsystencji. Uformuj nieduże kulki i gotuj je na parze, by uzyskać pyszne pulpety na parze w sosie pomidorowym.
Na jaką okazję? Przyrządzasz jedzenie dla całej rodziny i szukasz uniwersalnych potraw, które urozmaicą domowy jadłospis, zwłaszcza w porze obiadu? Postaw na pulpety na parze w sosie pomidorowym. Wybierz takie przyprawy i rodzaj mięsa, jakie twoi domownicy lubią najbardziej. Zapewniamy, że z klopsikami na parze posiłek upłynie w niezwykle przyjemnej atmosferze.
Czy wiesz, że? Nie potrzebujesz profesjonalnego sprzętu do zrobienia pulpecików na parze. W garnku umieść płaskie sitko albo specjalną wkładkę – ważne, by nie dotykały wody. Przykryj naczynie, aby ciepło pozostało w środku i ugotuj klopsiki na parze. Dzięki takiej metodzie ich przyrządzania, nie musisz używać tłuszczu oraz unikniesz wysuszenia mięsa.
Dla urozmaicenia: Kiedy klopsiki na parze będą się jeszcze gotowały, zacznij przyrządzanie sosu. Użyj do niego pomidorów pelati i przypraw. Kiedy zgęstnieje, przełóż do niego mięsne kulki. Klopsiki na parze w sosie pomidorowym podawaj z ryżem albo ziemniakami. Spróbuj!