Kurczak pieczony z natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony z natką pietruszki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wnętrze kurczaka natrzyj pokruszoną kostką pietruszkową. Do środka włóż umytą i wysuszoną natkę pietruszki.

Krok 2

Do naczynia żaroodpornego wlej oliwę i włóż kawałki masła. Na tym ułóż kurczaka.

Krok 3

Kostkę warzywną rozpuść w 150 ml wrzątku. Bulionem zalej kurczaka.

Krok 4

Piecz w 180 stopniach przez 80 minut, polewając kurczaka od czasu do czasu sosem z dna naczynia.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony z natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej