Kurczak-naturalnie ,że pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak-naturalnie ,że pieczony

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 łyżek

2 szczypty

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 kilogramy

0.4 łyżeczki

0.4 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kupiłam gotowego sprawionego kurczaka.Umyłam go ,osuszyłam papierowym ręcznikiem.Uciełam szyję i końcówki skrzydeł.

Krok 2

Wszystkie przyprawy wsypałam do miseczki.Wlałam oliwę i utarłam. Posmarowałam mięso.Nóżki związałam nicią.Odstawiłam na godzinę aby mięso nieco przeszło przyprawami. Po tym czasie kurczaka przełożyłam do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i w temp. 190 stopni piekłam 1 godzinę i 45 minut. Od czasu do czasu polewamy mięso powstałym sosem z pieczenia mięsa.Wtedy nie będzie tak suche.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej