Kurczak-naturalnie ,że pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak-naturalnie ,że pieczony

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 łyżek

2 szczypty

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 kilogramy

0.4 łyżeczki

0.4 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kupiłam gotowego sprawionego kurczaka.Umyłam go ,osuszyłam papierowym ręcznikiem.Uciełam szyję i końcówki skrzydeł.

Krok 2

Wszystkie przyprawy wsypałam do miseczki.Wlałam oliwę i utarłam. Posmarowałam mięso.Nóżki związałam nicią.Odstawiłam na godzinę aby mięso nieco przeszło przyprawami. Po tym czasie kurczaka przełożyłam do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i w temp. 190 stopni piekłam 1 godzinę i 45 minut. Od czasu do czasu polewamy mięso powstałym sosem z pieczenia mięsa.Wtedy nie będzie tak suche.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej