Kurczak-naturalnie ,że pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak-naturalnie ,że pieczony

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 szczypty

0.5 łyżeczki

0.4 łyżeczki

0.4 łyżeczki

1 łyżeczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kupiłam gotowego sprawionego kurczaka.Umyłam go ,osuszyłam papierowym ręcznikiem.Uciełam szyję i końcówki skrzydeł.

Krok 2

Wszystkie przyprawy wsypałam do miseczki.Wlałam oliwę i utarłam. Posmarowałam mięso.Nóżki związałam nicią.Odstawiłam na godzinę aby mięso nieco przeszło przyprawami. Po tym czasie kurczaka przełożyłam do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i w temp. 190 stopni piekłam 1 godzinę i 45 minut. Od czasu do czasu polewamy mięso powstałym sosem z pieczenia mięsa.Wtedy nie będzie tak suche.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak-naturalnie ,że pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej