Buffalo wings przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buffalo wings

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

70 mililitrów

50 gramów

2 łyżeczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka przekrój na pół i dokładnie osusz na ręczniku papierowym.

Buffalo wings - Krok 1

Krok 2

W rondlu rozgrzej olej do 170*C i smaż skrzydełka około 20 min.

Buffalo wings - Krok 2

Krok 3

Usmażone skrzydełka przełóż na kratkę aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i zachować ich chrupkość.

Buffalo wings - Krok 3

Krok 4

Na patelni rozpuść masło, dodaj ostry sos i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj aż składniki się połączą i powstanie klarowny sos.

Buffalo wings - Krok 4

Krok 5

Skrzydełka przełóż do sosu i delikatnie wymieszaj.

Buffalo wings - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z sosem blue cheese i selerem naciowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej