Buffalo wings przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buffalo wings

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

70 mililitrów

50 gramów

2 łyżeczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka przekrój na pół i dokładnie osusz na ręczniku papierowym.

Buffalo wings - Krok 1

Krok 2

W rondlu rozgrzej olej do 170*C i smaż skrzydełka około 20 min.

Buffalo wings - Krok 2

Krok 3

Usmażone skrzydełka przełóż na kratkę aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i zachować ich chrupkość.

Buffalo wings - Krok 3

Krok 4

Na patelni rozpuść masło, dodaj ostry sos i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj aż składniki się połączą i powstanie klarowny sos.

Buffalo wings - Krok 4

Krok 5

Skrzydełka przełóż do sosu i delikatnie wymieszaj.

Buffalo wings - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z sosem blue cheese i selerem naciowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej