
Składniki
2 kilogramy
70 mililitrów
50 gramów
2 łyżeczki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka przekrój na pół i dokładnie osusz na ręczniku papierowym.

Krok 2
W rondlu rozgrzej olej do 170*C i smaż skrzydełka około 20 min.

Krok 3
Usmażone skrzydełka przełóż na kratkę aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i zachować ich chrupkość.

Krok 4
Na patelni rozpuść masło, dodaj ostry sos i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj aż składniki się połączą i powstanie klarowny sos.

Krok 5
Skrzydełka przełóż do sosu i delikatnie wymieszaj.


Dobra rada:
Podawaj z sosem blue cheese i selerem naciowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej