
Składniki
2 kilogramy
70 mililitrów
50 gramów
2 łyżeczki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka przekrój na pół i dokładnie osusz na ręczniku papierowym.

Krok 2
W rondlu rozgrzej olej do 170*C i smaż skrzydełka około 20 min.

Krok 3
Usmażone skrzydełka przełóż na kratkę aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i zachować ich chrupkość.

Krok 4
Na patelni rozpuść masło, dodaj ostry sos i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj aż składniki się połączą i powstanie klarowny sos.

Krok 5
Skrzydełka przełóż do sosu i delikatnie wymieszaj.


Dobra rada:
Podawaj z sosem blue cheese i selerem naciowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























