Buffalo wings przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buffalo wings

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

70 mililitrów

50 gramów

2 łyżeczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka przekrój na pół i dokładnie osusz na ręczniku papierowym.

Buffalo wings - Krok 1

Krok 2

W rondlu rozgrzej olej do 170*C i smaż skrzydełka około 20 min.

Buffalo wings - Krok 2

Krok 3

Usmażone skrzydełka przełóż na kratkę aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i zachować ich chrupkość.

Buffalo wings - Krok 3

Krok 4

Na patelni rozpuść masło, dodaj ostry sos i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj aż składniki się połączą i powstanie klarowny sos.

Buffalo wings - Krok 4

Krok 5

Skrzydełka przełóż do sosu i delikatnie wymieszaj.

Buffalo wings - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z sosem blue cheese i selerem naciowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buffalo wings - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej