Sałatka zimowa a la Raul przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka zimowa a la Raul

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 szczypty

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryke umyć i pokroić w kostkę

Krok 2

Pomidory umyć i pokroić w kawałki

Krok 3

Oliwki czarne pokroić na połówki

Krok 4

Ser feta pokroić w kostkę

Krok 5

Wrzucić do miski i wszystko wymieszać razem z serkiem wiejskim

Krok 6

Przyprawić pieprzem i solą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa z boczkiem
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej