Sałatka zimowa a la Raul przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka zimowa a la Raul

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 szczypty

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryke umyć i pokroić w kostkę

Krok 2

Pomidory umyć i pokroić w kawałki

Krok 3

Oliwki czarne pokroić na połówki

Krok 4

Ser feta pokroić w kostkę

Krok 5

Wrzucić do miski i wszystko wymieszać razem z serkiem wiejskim

Krok 6

Przyprawić pieprzem i solą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka zimowa a la Raul - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej