
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
3 szczypty
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryke umyć i pokroić w kostkę
Krok 2
Pomidory umyć i pokroić w kawałki
Krok 3
Oliwki czarne pokroić na połówki
Krok 4
Ser feta pokroić w kostkę
Krok 5
Wrzucić do miski i wszystko wymieszać razem z serkiem wiejskim
Krok 6
Przyprawić pieprzem i solą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej