
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
3 szczypty
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryke umyć i pokroić w kostkę
Krok 2
Pomidory umyć i pokroić w kawałki
Krok 3
Oliwki czarne pokroić na połówki
Krok 4
Ser feta pokroić w kostkę
Krok 5
Wrzucić do miski i wszystko wymieszać razem z serkiem wiejskim
Krok 6
Przyprawić pieprzem i solą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej