Sałatka z mielonki tyrolskiej - przepis z konserwy | Przepisy.pl pixel

Sałatka z mielonką tyrolską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

7 sztuk

400 gramów

1 łyżeczka

6 sztuk

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

150 gramów

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez, musztardę, śmietanę, maggi i sól dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Mielonkę, ogórki, ser, ziemniaki i jajka pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Wymieszaj z sosem i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej