Sałatka z mielonki tyrolskiej - przepis z konserwy | Przepisy.pl pixel

Sałatka z mielonką tyrolską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

7 sztuk

400 gramów

1 łyżeczka

6 sztuk

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

150 gramów

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez, musztardę, śmietanę, maggi i sól dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Mielonkę, ogórki, ser, ziemniaki i jajka pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Wymieszaj z sosem i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mielonką tyrolską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej