
Składniki
2 łyżki
7 sztuk
400 gramów
1 łyżeczka
6 sztuk
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
150 gramów
5 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez, musztardę, śmietanę, maggi i sól dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Mielonkę, ogórki, ser, ziemniaki i jajka pokrój w dużą kostkę.
Krok 3
Wymieszaj z sosem i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej