Sałatka brokułowo-fasolkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowo-fasolkowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

15 dekagramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj a następnie osusz w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce, porwij na małe kawałki.

Krok 2

Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj na parze lub w osolonym wrzątku, ostudź.

Krok 3

Fasolkę umyj, obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź i pokrój w mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć do miski.

Krok 4

Jogurt połącz z majonezem i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej