Sałatka brokułowo-fasolkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowo-fasolkowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

15 dekagramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj a następnie osusz w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce, porwij na małe kawałki.

Krok 2

Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj na parze lub w osolonym wrzątku, ostudź.

Krok 3

Fasolkę umyj, obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź i pokrój w mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć do miski.

Krok 4

Jogurt połącz z majonezem i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej