Sałatka brokułowo-fasolkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowo-fasolkowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

15 dekagramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj a następnie osusz w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce, porwij na małe kawałki.

Krok 2

Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj na parze lub w osolonym wrzątku, ostudź.

Krok 3

Fasolkę umyj, obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź i pokrój w mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć do miski.

Krok 4

Jogurt połącz z majonezem i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej