
Składniki
1 szczypta
15 dekagramów
1 łyżeczka
0.5 sztuki
5 łyżek
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty umyj a następnie osusz w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce, porwij na małe kawałki.
Krok 2
Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj na parze lub w osolonym wrzątku, ostudź.
Krok 3
Fasolkę umyj, obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź i pokrój w mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć do miski.
Krok 4
Jogurt połącz z majonezem i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej