
Składniki
1 szczypta
15 dekagramów
1 łyżeczka
0.5 sztuki
5 łyżek
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty umyj a następnie osusz w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce, porwij na małe kawałki.
Krok 2
Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj na parze lub w osolonym wrzątku, ostudź.
Krok 3
Fasolkę umyj, obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź i pokrój w mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć do miski.
Krok 4
Jogurt połącz z majonezem i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej