
Składniki
1 szczypta
15 dekagramów
1 łyżeczka
0.5 sztuki
5 łyżek
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty umyj a następnie osusz w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce, porwij na małe kawałki.
Krok 2
Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj na parze lub w osolonym wrzątku, ostudź.
Krok 3
Fasolkę umyj, obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź i pokrój w mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć do miski.
Krok 4
Jogurt połącz z majonezem i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej