Sałatka z fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, a następnie odetnij ich górną część. Wydrąż środki, potem posmaruj oliwą i zapiecz w całości w nagrzanym do 250 °C piekarniku przez 10 minut.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 3

W misce połącz fasolkę, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pomidory. Dodaj sos, listki pietruszki i wymieszaj.

Krok 4

Ostudzone papryki napełnij sałatką, ułóż na półmisku i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej