Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
3 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, a następnie odetnij ich górną część. Wydrąż środki, potem posmaruj oliwą i zapiecz w całości w nagrzanym do 250 °C piekarniku przez 10 minut.
Krok 2
Sos sałatkowy przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
Krok 3
W misce połącz fasolkę, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pomidory. Dodaj sos, listki pietruszki i wymieszaj.
Krok 4
Ostudzone papryki napełnij sałatką, ułóż na półmisku i podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej