Sałatka z fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, a następnie odetnij ich górną część. Wydrąż środki, potem posmaruj oliwą i zapiecz w całości w nagrzanym do 250 °C piekarniku przez 10 minut.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 3

W misce połącz fasolkę, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pomidory. Dodaj sos, listki pietruszki i wymieszaj.

Krok 4

Ostudzone papryki napełnij sałatką, ułóż na półmisku i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka paryska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej