
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
3 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, a następnie odetnij ich górną część. Wydrąż środki, potem posmaruj oliwą i zapiecz w całości w nagrzanym do 250 °C piekarniku przez 10 minut.
Krok 2
Sos sałatkowy przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
Krok 3
W misce połącz fasolkę, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pomidory. Dodaj sos, listki pietruszki i wymieszaj.
Krok 4
Ostudzone papryki napełnij sałatką, ułóż na półmisku i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej