Sałatka z dyni i cieciorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dyni i cieciorki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 opakowania

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, syropem klonowym i kilkoma łyżkami wody. Dodaj również połowę posiekanej kolendry i wymieszaj.

Krok 2

W misce połącz marynowaną dynię, ciecierzycę oraz pokrojoną paprykę. Całość polej przygotowanym sosem i wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzanej suchej patelni upraż orzechy. Następnie wystudź je, drobno pokrusz i wymieszaj z pozostałą kolendrą.

Krok 4

Sałatkę przełóż do salaterki, a jej wierzch posyp orzechami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej