
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
2 opakowania
100 gramów
1 pęczek
2 łyżki
200 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, syropem klonowym i kilkoma łyżkami wody. Dodaj również połowę posiekanej kolendry i wymieszaj.
Krok 2
W misce połącz marynowaną dynię, ciecierzycę oraz pokrojoną paprykę. Całość polej przygotowanym sosem i wymieszaj.
Krok 3
Na rozgrzanej suchej patelni upraż orzechy. Następnie wystudź je, drobno pokrusz i wymieszaj z pozostałą kolendrą.
Krok 4
Sałatkę przełóż do salaterki, a jej wierzch posyp orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej