Sałatka z dyni i cieciorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dyni i cieciorki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

4 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, syropem klonowym i kilkoma łyżkami wody. Dodaj również połowę posiekanej kolendry i wymieszaj.

Krok 2

W misce połącz marynowaną dynię, ciecierzycę oraz pokrojoną paprykę. Całość polej przygotowanym sosem i wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzanej suchej patelni upraż orzechy. Następnie wystudź je, drobno pokrusz i wymieszaj z pozostałą kolendrą.

Krok 4

Sałatkę przełóż do salaterki, a jej wierzch posyp orzechami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej