Sałatka z dyni i cieciorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dyni i cieciorki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 opakowania

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, syropem klonowym i kilkoma łyżkami wody. Dodaj również połowę posiekanej kolendry i wymieszaj.

Krok 2

W misce połącz marynowaną dynię, ciecierzycę oraz pokrojoną paprykę. Całość polej przygotowanym sosem i wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzanej suchej patelni upraż orzechy. Następnie wystudź je, drobno pokrusz i wymieszaj z pozostałą kolendrą.

Krok 4

Sałatkę przełóż do salaterki, a jej wierzch posyp orzechami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dyni i cieciorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wegańskie tacos
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej