
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
2 opakowania
100 gramów
1 pęczek
2 łyżki
200 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, syropem klonowym i kilkoma łyżkami wody. Dodaj również połowę posiekanej kolendry i wymieszaj.
Krok 2
W misce połącz marynowaną dynię, ciecierzycę oraz pokrojoną paprykę. Całość polej przygotowanym sosem i wymieszaj.
Krok 3
Na rozgrzanej suchej patelni upraż orzechy. Następnie wystudź je, drobno pokrusz i wymieszaj z pozostałą kolendrą.
Krok 4
Sałatkę przełóż do salaterki, a jej wierzch posyp orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej