
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
100 gramów
5 sztuk
50 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
4 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone flądry skrop octem winnym i pozostaw na 30 minut.
Krok 2
Zmiksuj i zamarynuj rybę w tym sosie na 6 godzin.
Krok 3
Podawaj z ryżem przybrane plastrami cytryny i posypane natką pietruszki.
Krok 4
Soczewicę ugotuj i zetrzyj na puree.
Krok 5
Do miksera włóż chili, posiekany imbir, czosnek, sok z cytryny, ocet z ryby oraz kostkę Knorr.
Krok 6
Wymieszaj soczewicę z marynatą od ryby na jednolitą masę i obtocz w niej ryby. Smaż na gorącym oleju do zbrązowienia.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej