Flądry masala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądry masala

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

5 sztuk

50 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone flądry skrop octem winnym i pozostaw na 30 minut.

Krok 2

Zmiksuj i zamarynuj rybę w tym sosie na 6 godzin.

Krok 3

Podawaj z ryżem przybrane plastrami cytryny i posypane natką pietruszki.

Krok 4

Soczewicę ugotuj i zetrzyj na puree.

Krok 5

Do miksera włóż chili, posiekany imbir, czosnek, sok z cytryny, ocet z ryby oraz kostkę Knorr.

Krok 6

Wymieszaj soczewicę z marynatą od ryby na jednolitą masę i obtocz w niej ryby. Smaż na gorącym oleju do zbrązowienia.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej