Flądry masala przepis – Zobacz na przepisy.pl

Flądry masala

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

5 sztuk

50 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone flądry skrop octem winnym i pozostaw na 30 minut.

Krok 2

Zmiksuj i zamarynuj rybę w tym sosie na 6 godzin.

Krok 3

Podawaj z ryżem przybrane plastrami cytryny i posypane natką pietruszki.

Krok 4

Soczewicę ugotuj i zetrzyj na puree.

Krok 5

Do miksera włóż chili, posiekany imbir, czosnek, sok z cytryny, ocet z ryby oraz kostkę Knorr.

Krok 6

Wymieszaj soczewicę z marynatą od ryby na jednolitą masę i obtocz w niej ryby. Smaż na gorącym oleju do zbrązowienia.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej