Flądry masala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądry masala

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

5 sztuk

50 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone flądry skrop octem winnym i pozostaw na 30 minut.

Krok 2

Zmiksuj i zamarynuj rybę w tym sosie na 6 godzin.

Krok 3

Podawaj z ryżem przybrane plastrami cytryny i posypane natką pietruszki.

Krok 4

Soczewicę ugotuj i zetrzyj na puree.

Krok 5

Do miksera włóż chili, posiekany imbir, czosnek, sok z cytryny, ocet z ryby oraz kostkę Knorr.

Krok 6

Wymieszaj soczewicę z marynatą od ryby na jednolitą masę i obtocz w niej ryby. Smaż na gorącym oleju do zbrązowienia.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądry masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej