
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
100 gramów
5 sztuk
50 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
4 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone flądry skrop octem winnym i pozostaw na 30 minut.
Krok 2
Zmiksuj i zamarynuj rybę w tym sosie na 6 godzin.
Krok 3
Podawaj z ryżem przybrane plastrami cytryny i posypane natką pietruszki.
Krok 4
Soczewicę ugotuj i zetrzyj na puree.
Krok 5
Do miksera włóż chili, posiekany imbir, czosnek, sok z cytryny, ocet z ryby oraz kostkę Knorr.
Krok 6
Wymieszaj soczewicę z marynatą od ryby na jednolitą masę i obtocz w niej ryby. Smaż na gorącym oleju do zbrązowienia.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej