Składniki
1 sztuka
2 szklanki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 sztuka
350 gramów
3 sztuki
1
1 kilogram
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypłucz dokładnie szpinak, pokrój na kawałki. Na patelni zeszklij posiekaną cebulę i czosnek (odłóż jedną łyżkę do sosu), dodaj szpinak i przesmaż chwilę. Wsyp tartą bułkę, dodaj Delikat Knorr i pieprz. Wymieszaj.
Krok 2
Przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, wodę, wbij jajko. Zagnieć i wyrób jednolite ciasto. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy ok 5 cm. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół i dokładnie zlepiaj brzegi.
Krok 3
Pierogi wrzucaj na wrząca osoloną wodę. Gdy wypłyną, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową.
Krok 5
Przygotuj naczynie żaroodporne, na dno wlej sos pomidorowy ułóż na nim warstwami pierogi, każdą warstwę polej sosem i posyp tartym serem. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i pozostaw do zapieczenia na ok. 15-20 minut.
Krok 4
Cebulę i czosnek pokrojone w kostkę przesmaż na oliwie. Zalej przecierem, dodaj pokruszoną kostkę Knorr. Gotuj kilka minut.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej