
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 sztuka
350 gramów
3 sztuki
1
1 kilogram
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypłucz dokładnie szpinak, pokrój na kawałki. Na patelni zeszklij posiekaną cebulę i czosnek (odłóż jedną łyżkę do sosu), dodaj szpinak i przesmaż chwilę. Wsyp tartą bułkę, dodaj Delikat Knorr i pieprz. Wymieszaj.
Krok 2
Przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, wodę, wbij jajko. Zagnieć i wyrób jednolite ciasto. Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy ok 5 cm. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół i dokładnie zlepiaj brzegi.
Krok 3
Pierogi wrzucaj na wrząca osoloną wodę. Gdy wypłyną, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową.
Krok 5
Przygotuj naczynie żaroodporne, na dno wlej sos pomidorowy ułóż na nim warstwami pierogi, każdą warstwę polej sosem i posyp tartym serem. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i pozostaw do zapieczenia na ok. 15-20 minut.
Krok 4
Cebulę i czosnek pokrojone w kostkę przesmaż na oliwie. Zalej przecierem, dodaj pokruszoną kostkę Knorr. Gotuj kilka minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej