• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Mięsne kulki z niebieskim serem
Mięsne kulki z niebieskim serem
Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym
Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym
Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera
Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera
Polędwiczki wieprzowe z serową panierą i sosem
Polędwiczki wieprzowe z serową panierą i sosem
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Dania z mięsem
  • Dania z wieprzowiną
  • Polędwiczki wieprzowe
  • Polędwica wieprzowa w sosie serowym

Polędwica wieprzowa w sosie serowym

Autor: przepisy.pl
Polędwica wieprzowa w sosie serowym
  • 45 minut45
  • Łatwe
  • 4 osoby4
18
Oceń przepis jako pierwszy
89
0
WYDRUKUJ
479 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
481 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • polędwiczki wieprzowe
    400 g
  • suszone pomidory z olejem
    100 g
  • serek topiony
    1 szt.
  • Majonez Hellmann's Babuni
    100 g
  • szpinak mrożony
    200 g
  • cebula
    1 szt.
  • orzeszki piniowe lub pestki słonecznika
    2 łyżki
  • Przyprawa do mięs Knorr
    2 łyżki
  • starty żółty ser
    3 łyżki
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Polędwica wieprzowa w sosie serowym  – krok 1
    Krok 1
    Polędwiczki oczyść z błon i przerostów tłuszczu. Pokrój w 3 cm grubości kawałki. Porcje mięsa oprósz przyprawą do mięs i uformuj z nich steki.
  • Polędwica wieprzowa w sosie serowym  – krok 2
    Krok 2
    Na patelni na kilku łyżkach oleju z suszonych pomidorów podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj orzeszki piniowe, całość smaż chwilę. Następnie dodaj szpinak, pokrojone w kostkę pomidory i pokrojony serek topiony.
  • Polędwica wieprzowa w sosie serowym  – krok 3
    Krok 3
    Farsz nałóż na mięso, przykryj łyżką majonezu. Wierzch posyp odrobiną żółtego tartego sera.
  • Polędwica wieprzowa w sosie serowym  – krok 4
    Krok 4
    Polędwiczki piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 15 - 20 minut.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar
    Jeśli lubisz ostre smaki do szpinaku dodaj trochę ostrej papryki.
Tagi
polędwiczka wieprzowapolędwiczki wieprzowe w sosieKuchnia PolskamięsocebulaWIEPRZOWINASer żółtyPOLĘDWICZKI WIEPRZOWEPROSTY PRZEPISPIECZENIEFRISCO
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemMajonez Hellmann's BabuniREKLAMAMajonez Hellmann's BabuniZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemMajonez Hellmann's BabuniREKLAMAMajonez Hellmann's BabuniZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał swojego komentarza.
Dodaj własny, aby rozpocząć dyskusję
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Smak jest zawsze w sosie
Smak jest zawsze w sosie
Zapiekanki warzywne. Bakłażanowe roladki zapiekane w sosie pomidorowym.
Zapiekanki warzywne. Bakłażanowe roladki zapiekane w sosie pomidorowym.
7 przepisów na kanapki z łososiem
7 przepisów na kanapki z łososiem
Sałatka z kurczakiem, łososiem, a może chorizo? Wybierz swój numer 1!
Sałatka z kurczakiem, łososiem, a może chorizo? Wybierz swój numer 1!
Polędwica wieprzowa w sosie serowym
avatar

Szukasz inspiracji na ciekawy sposób przyrządzenia i podania polędwicy? Ta w sosie serowym z dodatkiem suszonych pomidorów i szpinaku na pewno przypadnie Ci do gustu. Delikatne mięso, zapieczone pod pierzynką z żółtego sera, smakuje doskonale i wprost rozpływa się w ustach. Charakter dania podkreślają orzeszki piniowe podsmażane razem z suszonymi pomidorami i szpinakiem. Zamiennie możesz użyć pestek słonecznika lub dyni, które sprawdzą się równie dobrze. W tym wariancie dania w polędwicy wyczuwalna jest wyraźnie serowa nuta – kawałki serka topionego dodane do farszu dobrze komponują się z serem żółtym zapieczonym na wierzchu potrawy. Polędwicę wieprzową w sosie serwuj na liściu sałaty z pomidorkami koktajlowymi lub z ulubioną surówką. Ta potrawa idealnie sprawdzi się jako obiad lub przekąska serwowana na przyjęciu. Pieczenie polędwiczek – wbrew pozorom – zajmie Ci niewiele czasu. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj to smaczne, delikatne mięso. Wydrukuj listę potrzebnych składników i do dzieła.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

18
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby