
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka natrzyj oliwą i Przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Odstaw na 5 minut.
Krok 2
Następnie upiecz je na grillu lub usmaż na patelni bez tłuszczu. Zawiń usmażone filety w aluminiową folię.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Posiekaj połówki brzoskwini.
Krok 5
Następnie posiekaj orzechy oraz szczypiorek i wymieszaj z sałatą.
Krok 6
Pokrój filety z kurczaka w kostkę i ułóż na sałacie razem z kawałkami brzoskwiń. Na koniec polej całość sosem sałatkowym Knorr.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałata z grillowanym kurczakiem
Sałata z tego przepisu wyróżnia się oryginalnym połączeniem składników: do grillowanego kurczaka dodane zostały słodkie brzoskwinie w syropie, a także chrupiące pistacje oraz orzechy włoskie. Przygotujesz ją na kolację lub drugie śniadanie – idealne do szkoły lub pracy. Zacznij od umycia i osuszenia filetu z piersi kurczaka, a następnie natrzyj go przyprawą do drobiu wymieszaną z oliwą. Odstaw na chwilę, aby mięso nabrało intensywniejszego smaku, po czym upiecz je z obu stron na grillu. Smaczny będzie również kurczak usmażony bez tłuszczu na patelni grillowej. Orzechy, pistacje i szczypiorek posiekaj, a odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w kostkę. Jeśli chcesz, aby smak orzechów był wyrazistszy, upraż je najpierw na suchej patelni. Liście sałaty lodowej wymieszaj z wymienionymi powyżej składnikami i ułóż na talerzu. Na koniec pokrój na kawałki grillowane mięso z kurczaka i umieść je na wierzchu sałaty. Całość polej włoskim sosem sałatkowym. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu.


































