Sałata z grillowanym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z grillowanym kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
356 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka natrzyj oliwą i Przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Odstaw na 5 minut.

Krok 2

Następnie upiecz je na grillu lub usmaż na patelni bez tłuszczu. Zawiń usmażone filety w aluminiową folię.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Posiekaj połówki brzoskwini.

Krok 5

Następnie posiekaj orzechy oraz szczypiorek i wymieszaj z sałatą.

Krok 6

Pokrój filety z kurczaka w kostkę i ułóż na sałacie razem z kawałkami brzoskwiń. Na koniec polej całość sosem sałatkowym Knorr.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałata z grillowanym kurczakiemSałata z grillowanym kurczakiem

Sałata z tego przepisu wyróżnia się oryginalnym połączeniem składników: do grillowanego kurczaka dodane zostały słodkie brzoskwinie w syropie, a także chrupiące pistacje oraz orzechy włoskie. Przygotujesz ją na kolację lub drugie śniadanie – idealne do szkoły lub pracy. Zacznij od umycia i osuszenia filetu z piersi kurczaka, a następnie natrzyj go przyprawą do drobiu wymieszaną z oliwą. Odstaw na chwilę, aby mięso nabrało intensywniejszego smaku, po czym upiecz je z obu stron na grillu. Smaczny będzie również kurczak usmażony bez tłuszczu na patelni grillowej. Orzechy, pistacje i szczypiorek posiekaj, a odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w kostkę. Jeśli chcesz, aby smak orzechów był wyrazistszy, upraż je najpierw na suchej patelni. Liście sałaty lodowej wymieszaj z wymienionymi powyżej składnikami i ułóż na talerzu. Na koniec pokrój na kawałki grillowane mięso z kurczaka i umieść je na wierzchu sałaty. Całość polej włoskim sosem sałatkowym. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu.