
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka natrzyj oliwą i Przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Odstaw na 5 minut.
Krok 2
Następnie upiecz je na grillu lub usmaż na patelni bez tłuszczu. Zawiń usmażone filety w aluminiową folię.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Posiekaj połówki brzoskwini.
Krok 5
Następnie posiekaj orzechy oraz szczypiorek i wymieszaj z sałatą.
Krok 6
Pokrój filety z kurczaka w kostkę i ułóż na sałacie razem z kawałkami brzoskwiń. Na koniec polej całość sosem sałatkowym Knorr.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałata z grillowanym kurczakiem
Sałata z tego przepisu wyróżnia się oryginalnym połączeniem składników: do grillowanego kurczaka dodane zostały słodkie brzoskwinie w syropie, a także chrupiące pistacje oraz orzechy włoskie. Przygotujesz ją na kolację lub drugie śniadanie – idealne do szkoły lub pracy. Zacznij od umycia i osuszenia filetu z piersi kurczaka, a następnie natrzyj go przyprawą do drobiu wymieszaną z oliwą. Odstaw na chwilę, aby mięso nabrało intensywniejszego smaku, po czym upiecz je z obu stron na grillu. Smaczny będzie również kurczak usmażony bez tłuszczu na patelni grillowej. Orzechy, pistacje i szczypiorek posiekaj, a odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w kostkę. Jeśli chcesz, aby smak orzechów był wyrazistszy, upraż je najpierw na suchej patelni. Liście sałaty lodowej wymieszaj z wymienionymi powyżej składnikami i ułóż na talerzu. Na koniec pokrój na kawałki grillowane mięso z kurczaka i umieść je na wierzchu sałaty. Całość polej włoskim sosem sałatkowym. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu.