Sałata z grillowanym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z grillowanym kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
356 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka natrzyj oliwą i Przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Odstaw na 5 minut.

Krok 2

Następnie upiecz je na grillu lub usmaż na patelni bez tłuszczu. Zawiń usmażone filety w aluminiową folię.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Posiekaj połówki brzoskwini.

Krok 5

Następnie posiekaj orzechy oraz szczypiorek i wymieszaj z sałatą.

Krok 6

Pokrój filety z kurczaka w kostkę i ułóż na sałacie razem z kawałkami brzoskwiń. Na koniec polej całość sosem sałatkowym Knorr.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bukiet sałat
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałata z grillowanym kurczakiemSałata z grillowanym kurczakiem

Sałata z tego przepisu wyróżnia się oryginalnym połączeniem składników: do grillowanego kurczaka dodane zostały słodkie brzoskwinie w syropie, a także chrupiące pistacje oraz orzechy włoskie. Przygotujesz ją na kolację lub drugie śniadanie – idealne do szkoły lub pracy. Zacznij od umycia i osuszenia filetu z piersi kurczaka, a następnie natrzyj go przyprawą do drobiu wymieszaną z oliwą. Odstaw na chwilę, aby mięso nabrało intensywniejszego smaku, po czym upiecz je z obu stron na grillu. Smaczny będzie również kurczak usmażony bez tłuszczu na patelni grillowej. Orzechy, pistacje i szczypiorek posiekaj, a odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w kostkę. Jeśli chcesz, aby smak orzechów był wyrazistszy, upraż je najpierw na suchej patelni. Liście sałaty lodowej wymieszaj z wymienionymi powyżej składnikami i ułóż na talerzu. Na koniec pokrój na kawałki grillowane mięso z kurczaka i umieść je na wierzchu sałaty. Całość polej włoskim sosem sałatkowym. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu.