
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka natrzyj oliwą i Przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Odstaw na 5 minut.
Krok 2
Następnie upiecz je na grillu lub usmaż na patelni bez tłuszczu. Zawiń usmażone filety w aluminiową folię.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Posiekaj połówki brzoskwini.
Krok 5
Następnie posiekaj orzechy oraz szczypiorek i wymieszaj z sałatą.
Krok 6
Pokrój filety z kurczaka w kostkę i ułóż na sałacie razem z kawałkami brzoskwiń. Na koniec polej całość sosem sałatkowym Knorr.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałata z grillowanym kurczakiem
Sałata z tego przepisu wyróżnia się oryginalnym połączeniem składników: do grillowanego kurczaka dodane zostały słodkie brzoskwinie w syropie, a także chrupiące pistacje oraz orzechy włoskie. Przygotujesz ją na kolację lub drugie śniadanie – idealne do szkoły lub pracy. Zacznij od umycia i osuszenia filetu z piersi kurczaka, a następnie natrzyj go przyprawą do drobiu wymieszaną z oliwą. Odstaw na chwilę, aby mięso nabrało intensywniejszego smaku, po czym upiecz je z obu stron na grillu. Smaczny będzie również kurczak usmażony bez tłuszczu na patelni grillowej. Orzechy, pistacje i szczypiorek posiekaj, a odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w kostkę. Jeśli chcesz, aby smak orzechów był wyrazistszy, upraż je najpierw na suchej patelni. Liście sałaty lodowej wymieszaj z wymienionymi powyżej składnikami i ułóż na talerzu. Na koniec pokrój na kawałki grillowane mięso z kurczaka i umieść je na wierzchu sałaty. Całość polej włoskim sosem sałatkowym. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu.