
Składniki
500 gramów
1.5 łyżeczki
1 opakowanie
450 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z łososia podziel na cztery porcje i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2
Doprawioną rybę smaż 2-3 minuty z każdej strony na średnio rozgrzanej patelni.

Krok 3
W tym czasie umyj dokładnie (lub rozmroź) szpinak i odsącz go. Na patelni z margaryną zeszklij posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodaj szpinak. Smaż przez minutę.

Krok 4
Sos Knorr połącz ze śmietaną i wlej do szpinaku. Wymieszaj wszystko dokładnie. Gdy tylko szpinak zgęstnieje, przełóż go na talerz. Podawaj z usmażonym łososiem. Potrawę możesz serwować z cząstką cytryny i ugotowanym ryżem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Stek z łososia na szpinaku
Pyszny i wykwintny obiad w 30 minut? Bardzo proszę. Stek z łososia z dodatkiem szpinaku to klasyczne połączenie. Soczyste porcje filetów z łososia i kremowo-śmietanowy szpinak z nutą czosnku tworzą zgrany zespół. Uwielbiane przez wielu różowe mięso ryby wystarczy posypać mieszanką odpowiednich przypraw i smażyć 2-3 minuty z każdej strony. Ważne, żeby patelnia, na której smażysz rybę nie była zbytnio nagrzana, bo łosoś nie usmaży się prawidłowo – będzie spalony z wierzchu a surowy w środku. Szpinak, tworzący pyszną podstawę, dania wrzuć na patelnię z podsmażoną cebulą i czosnkiem. Możesz użyć zarówno świeżych lisków, jak i mrożonych. Dodaj do nich śmietanę zmieszaną z sosem czosnkowo-serowym – jest idealny na potrzeby tego przepisu. Stek z łososia możesz serwować samodzielnie, albo z dodatkiem ryżu lub ziemniaków.