Składniki
500 gramów
1.5 łyżeczki
1 opakowanie
450 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z łososia podziel na cztery porcje i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Doprawioną rybę smaż 2-3 minuty z każdej strony na średnio rozgrzanej patelni.
Krok 3
W tym czasie umyj dokładnie (lub rozmroź) szpinak i odsącz go. Na patelni z margaryną zeszklij posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodaj szpinak. Smaż przez minutę.
Krok 4
Sos Knorr połącz ze śmietaną i wlej do szpinaku. Wymieszaj wszystko dokładnie. Gdy tylko szpinak zgęstnieje, przełóż go na talerz. Podawaj z usmażonym łososiem. Potrawę możesz serwować z cząstką cytryny i ugotowanym ryżem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Stek z łososia na szpinaku
Pyszny i wykwintny obiad w 30 minut? Bardzo proszę. Stek z łososia z dodatkiem szpinaku to klasyczne połączenie. Soczyste porcje filetów z łososia i kremowo-śmietanowy szpinak z nutą czosnku tworzą zgrany zespół. Uwielbiane przez wielu różowe mięso ryby wystarczy posypać mieszanką odpowiednich przypraw i smażyć 2-3 minuty z każdej strony. Ważne, żeby patelnia, na której smażysz rybę nie była zbytnio nagrzana, bo łosoś nie usmaży się prawidłowo – będzie spalony z wierzchu a surowy w środku. Szpinak, tworzący pyszną podstawę, dania wrzuć na patelnię z podsmażoną cebulą i czosnkiem. Możesz użyć zarówno świeżych lisków, jak i mrożonych. Dodaj do nich śmietanę zmieszaną z sosem czosnkowo-serowym – jest idealny na potrzeby tego przepisu. Stek z łososia możesz serwować samodzielnie, albo z dodatkiem ryżu lub ziemniaków.