Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami

w sosie pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

236 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron we wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przepłucz go zimną wodą i odłóż na bok.

Krok 2

Brokuły podziel na małe różyczki i ugotuj do miękkości.

Krok 3

Bób również ugotuj. Po ugotowaniu przepłucz warzywa zimną wodą i następnie obierz bób z skórki.

Krok 4

Pomidorki przekrój na pół.

Krok 5

Zagotuj 500 ml wody z śmietaną i zawartością opakowania Naturalnie smaczne Knorr.

Krok 6

Dodaj wszystkie pozostałe składniki do sosu. Zagotuj i od razu podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do sosu starty ser parmezan, a także posiekane świeże zioła np. natkę pietruszki. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkamiMakaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami

Dania z makaronu mają to do siebie, że możesz z nich stworzyć niezliczoną ilość różnorodnych posiłków. Dobrym rozwiązaniem jest wykorzystywanie tych produktów, które ma się akurat pod ręką. Jeśli zastanawiasz się, w jakiej konfiguracji nie przygotowywałeś jeszcze makaronu, przychodzimy z pomocą! Sięgnij po przepis na makaron orkiszowy z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami i otwórz się na nowe smaki.

Dla kogo?

Dla wszystkich osób żyjących w biegu oraz dla tych, którzy lubią szybkie i smaczne dania. Makaron orkiszowy z warzywami to strzał w dziesiątkę!

Na jaką okazję?

Cały dzień na nogach? Miej ze sobą posiłek, który doda Ci sił na wiele godzin! Przygotowanie makaronu orkiszowego z bobem, groszkiem, brokułem i pomidorkami zajmie Ci mniej niż 30 minut. Nie rezygnuj z domowych posiłków!

Czy wiesz, że?

Bób wykorzystywany jest w wielu kuchniach świata. W Egipcie z jego udziałem przygotowuje się medamis, czyli tradycyjne śniadanie, w kuchni arabskiej natomiast zasłynął jako składnik falafeli – smażonych kotlecików z ciecierzycy, bobu i sezamu.

Dla urozmaicenia:

Do sosu dodaj starty parmezan, a także posiekane świeże zioła, na przykład natkę pietruszki.