Składniki
400 gramów
500 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 szczypta
500 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj jajko, mąkę, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).
Krok 2
Formuj w dłoniach wałki z ciasta (w razie konieczności podsyp je dodatkową mąką), pokrój w kopytka.
Krok 3
Kopytka gotuj w lekko osolonej wodzie ok 2 minut.
Krok 4
W tym czasie posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż wraz z oczyszczonymi kurkami aż będą rumiane.
Krok 5
Teraz wlej śmietankę, dodaj masło i ostrą paprykę. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Teraz wlej śmietankę, dodaj masło, produkt Naturalnie smaczne Knorr, paprykę Knorr i dokładnie wymieszaj i gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje.. Kopytka podawaj polane przygotowanym sosem i posypane posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Do kurczaka w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej