Kopytka owcze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka owcze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

174 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 garść

150 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Ser bryndzę również przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj bryndzę, jajko, mąkę, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).

Kopytka owcze - Krok 1

Krok 2

Formuj w dłoniach wałki z ciasta (w razie konieczności podsyp je dodatkową mąką), pokrój w kopytka i ugotuj w lekko osolonej wodzie ok 2 minut.

Kopytka owcze - Krok 2

Krok 3

Czosnek, pietruszkę i papryczkę drobno posiekaj. Podsmaż na maśle, dodaj cebulę Knorr oraz kopytka. Chwilę wszystko wymieszaj i natychmiast podawaj.

Kopytka owcze - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • artur espenschied

    artur espenschied , 29.11.2017

    Super smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka owcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka owcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka owcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka owcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka owcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka owcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka owcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka owcze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej