Kozie kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kozie kopytka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek, natkę pietruszki i ostrą paprykę posiekaj drobno.

Kozie kopytka - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj, czosnek wraz z ziołami, rozgnieciony kozi ser, jajko, obie mąki, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).

Kozie kopytka - Krok 2

Krok 3

Każdy kawałek ciasta uformuj w dłoniach (w razie konieczności podsyp je dodatkową mąką) na wałki i następnie pokrój w klasyczne kopytka. Gotuj w lekko osolonej wodzie ok 2 minut. Fix Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zagotuj i połącz z kopytkami. Podawaj posypane parmezanem i skropione najwyższej jakości oliwą z oliwek.

Kozie kopytka - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kozie kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kozie kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kozie kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kozie kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kozie kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kozie kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kozie kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kozie kopytka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej