
Składniki
400 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek, natkę pietruszki i ostrą paprykę posiekaj drobno.

Krok 2
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj, czosnek wraz z ziołami, rozgnieciony kozi ser, jajko, obie mąki, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).

Krok 3
Każdy kawałek ciasta uformuj w dłoniach (w razie konieczności podsyp je dodatkową mąką) na wałki i następnie pokrój w klasyczne kopytka. Gotuj w lekko osolonej wodzie ok 2 minut. Fix Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zagotuj i połącz z kopytkami. Podawaj posypane parmezanem i skropione najwyższej jakości oliwą z oliwek.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej