
Składniki
400 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek, natkę pietruszki i ostrą paprykę posiekaj drobno.

Krok 2
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj, czosnek wraz z ziołami, rozgnieciony kozi ser, jajko, obie mąki, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo).

Krok 3
Każdy kawałek ciasta uformuj w dłoniach (w razie konieczności podsyp je dodatkową mąką) na wałki i następnie pokrój w klasyczne kopytka. Gotuj w lekko osolonej wodzie ok 2 minut. Fix Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zagotuj i połącz z kopytkami. Podawaj posypane parmezanem i skropione najwyższej jakości oliwą z oliwek.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kozie kopytka
Czosnek, natkę pietruszki i ostrą paprykę posiekaj drobno.