Przepisy na Kopytka | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Kopytka

39 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (39)

Domowy gulasz z kopytkami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

98

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Są takie dania, które już samym swoim wyglądem, nie mówiąc już o rewelacyjnym smaku, potrafią prz...
Serowe kopytka
ratingratingratingratingrating

73

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Serowe kopytka do danie, które pokocha cała twoja rodzina – ci starsi i ci młodsi. Możesz przygot...
Pierogi leniwe z wanilią
ratingratingratingratingrating

54

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wariacji na temat pierogów leniwych jest mnóstwo – mogą być podawane zarówno w wersji wytrawnej...
Kopytka ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kopytka, czyli kluski o charakterystycznym kształcie, to popularny dodatek do obiadu, zwłaszcza d...
Kopytka z sosem pieczarkowym i ziołami
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kopytka to bardzo znane i uwielbiane przez Polaków danie mączne. Można je podawać w towarzystwie...
Kopytka na słodko
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kopytka to danie przywołujące w pamięci smaki dzieciństwa. Delikatne ziemniaczane kluseczki, skąp...
Pyzy z kapustą i grzybami
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pyzy to jeden z najpopularniejszych w kuchni polskiej dań z mąki i ziemniaków. Mają postać dużych...
Kopytka kartoflane
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Kopytka owcze
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ziołowe kopytka
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ziołowe kopytka to niezwykle aromatyczna i uniwersalna propozycja na codzienny obiad. Świetnie sp...
Kluski leniwe z pomarańczą - VIDEO
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kluski leniwe są nie tylko smaczne, ale i bardzo uniwersalne, bo doskonale komponują się zarówno...
Kozie kopytka
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Karp faszerowany po żydowsku z kopytkami
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Karp faszerowany po żydowsku to doskonały sposób na przygotowanie wigilijnej potrawy. Sekret tego...
Gnocchi à la kopytka z sosem grzybowym
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Gnocchi à la kopytka z sosem grzybowym sprawdzą się zarówno na obiad, jak i podwieczorek. Grzyby...
Pierogi leniwe
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz alternatywy dla ziemniaczanego puree, ryżu i wszelkiego rodzaju kasz, a chcesz przy...
Kopytka z serem
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Trudno znaleźć osobę, której nazwa kopytka z serem nic nie mówi. To przecież jedno z najpopularni...
Kopytka serowe
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kopytka
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kopytka z sosem
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Delikatne kopytka
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kopytka
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.

Ciekawostki i porady

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - KopytkaKopytka

Kopytka są potrawą mączną, która składa się z ugotowanych i przemielonych ziemniaków, jajek, mąki ziemniaczanej lub pszennej, soli i przypraw. Są szczególnie lubiane ze względu na swoją uniwersalność. Kopytka wytrawne mogą stanowić samodzielną potrawę albo być też jedynie smakowitym dodatkiem do innych dań. Niezależnie od tego, w jakim charakterze podasz ten ziemniaczany specjał, możesz dowolnie eksperymentować z jego smakiem. A jeśli brakuje ci inspiracji, sięgnij po zamieszczone w tym dziale przepisy na kopytka na słono i na słodko. Z ochotą podpowiemy, jak zrobić kopytka, by zawsze błyskawicznie znikały z talerzy.

Dla kogo? Wielu odstręczać może perspektywa czasochłonnego mielenia ziemniaków. Nie warto jednak rezygnować z gotowania kopytek tylko z tego powodu – tę potrawę z powodzeniem możesz bowiem przygotować również ze sproszkowanych ziemniaków. Warto o tym pamiętać, kiedy czas goni. Nasze przepisy na kopytka ułatwią poznawanie wszystkich tajników tradycyjnych klusek.

Na jaką okazję? Przepis na kopytka to wygodna i szybka opcja na smaczny posiłek. Kopytka są fantastyczną propozycją na obiad – w mniejszym i większym gronie. Lepiej od razu zrobić więcej, ponieważ prośby o dokładki są więcej niż pewne. Kopytka domowe mają duże szanse na to, by stać się jednym z ulubionych dań wszystkich domowników.

Czy wiesz, że? Istnieje także wersja kopytek, do których dodaje się twaróg – w takiej postaci nazywane są pierogami leniwymi. Ciekawą alternatywą są także kopytka na słono przygotowywane w sposób włoski: gnocchi. Formuje się je w małe kuleczki i podaje z sosami klasycznie przeznaczonymi do makaronów. Śródziemnomorski klimat w kuchni jest na wyciągnięcie ręki.

Dla urozmaicenia: Gotowe kopytka mogą być podawane i na słono i na słodko. W pierwszej wersji wystarczy je podsmażyć lub okrasić podgrzaną na tłuszczu cebulą, można je również serwować z różnego rodzaju sosami. Kopytka wytrawne bardzo dobrze komponują się także z gulaszem. W wersji słodkiej podaje się je często z cukrem pudrem. Smak kopytek można urozmaicić, dodając do ciasta szpinak lub przecier pomidorowy.