Kopytka serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.25 kilograma

2 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i umyj. Ugotuj i przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dodaj jajka, mąkę i ser.

Krok 3

Zagnieć ciasto, podziel na części i utocz ręką wałeczki. Lekko spłaszcz, pokrój na ukośne kawałki.

Krok 4

Przygotowane kopytka ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz, posyp ziołami i polej roztopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej