Kopytka serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.25 kilograma

2 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i umyj. Ugotuj i przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dodaj jajka, mąkę i ser.

Krok 3

Zagnieć ciasto, podziel na części i utocz ręką wałeczki. Lekko spłaszcz, pokrój na ukośne kawałki.

Krok 4

Przygotowane kopytka ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz, posyp ziołami i polej roztopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej