Kopytka serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kopytka serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.25 kilograma

2 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i umyj. Ugotuj i przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dodaj jajka, mąkę i ser.

Krok 3

Zagnieć ciasto, podziel na części i utocz ręką wałeczki. Lekko spłaszcz, pokrój na ukośne kawałki.

Krok 4

Przygotowane kopytka ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz, posyp ziołami i polej roztopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej