Składniki
1.25 kilograma
2 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i umyj. Ugotuj i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Dodaj jajka, mąkę i ser.
Krok 3
Zagnieć ciasto, podziel na części i utocz ręką wałeczki. Lekko spłaszcz, pokrój na ukośne kawałki.
Krok 4
Przygotowane kopytka ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz, posyp ziołami i polej roztopionym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej