
Składniki
0.5 kilograma
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane i wystudzone ziemniaki ugnieść. Włożyć do miski.
Krok 2
Ugniatać ciasto dodając po trochę mąki , tak aby ciasto nie było ani za twarde, ani za luźne. Ciasto nie może się kleić.
Krok 3
Pokroić kopytka, gotować na osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia na powirzchnię.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej