Delikatne kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne kopytka

Autor: magdaschulen

ratingratingratingratingrating

3

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane i wystudzone ziemniaki ugnieść. Włożyć do miski.

Krok 2

Ugniatać ciasto dodając po trochę mąki , tak aby ciasto nie było ani za twarde, ani za luźne. Ciasto nie może się kleić.

Krok 3

Pokroić kopytka, gotować na osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia na powirzchnię.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Serowe kopytka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej