Delikatne kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne kopytka

Autor: magdaschulen

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane i wystudzone ziemniaki ugnieść. Włożyć do miski.

Krok 2

Ugniatać ciasto dodając po trochę mąki , tak aby ciasto nie było ani za twarde, ani za luźne. Ciasto nie może się kleić.

Krok 3

Pokroić kopytka, gotować na osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia na powirzchnię.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej