
Składniki
0.5 kilograma
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane i wystudzone ziemniaki ugnieść. Włożyć do miski.
Krok 2
Ugniatać ciasto dodając po trochę mąki , tak aby ciasto nie było ani za twarde, ani za luźne. Ciasto nie może się kleić.
Krok 3
Pokroić kopytka, gotować na osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia na powirzchnię.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej