
Składniki
0.5 kilograma
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane i wystudzone ziemniaki ugnieść. Włożyć do miski.
Krok 2
Ugniatać ciasto dodając po trochę mąki , tak aby ciasto nie było ani za twarde, ani za luźne. Ciasto nie może się kleić.
Krok 3
Pokroić kopytka, gotować na osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia na powirzchnię.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej