Kopytka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z serem

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

0.5 kilograma

25 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Przestudzić, przecisnąć przez praskę razem z twarogiem. Dodać jajko, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną.

Krok 2

Całość zagnieć, w razie konieczności dosyp mąkę.

Krok 3

Ciasto podzielić na ok 6 kawałków, z każdego uformować wałek. Kroić pod ukosem na kawałki ok. 2 cm

Krok 4

Kopytka wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 1 minuty od wypłynięcia.

Krok 5

Podawać ze zrumienioną na maśle bułką tartą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej