Pierożki gyoza z warzywami - przepis: wege | Przepisy.pl pixel

Pierożki gyoza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

900 gramów

450 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i ugotuj do miękkości wraz z przyprawą uniwersalną Delikat Knorr.

Pierożki gyoza - Krok 1

Krok 2

Po ugotowaniu drobno je posiekaj i dopraw przyprawą pikantną grubo mieloną Knorr. Farsz musi być wyrazisty 

Pierożki gyoza - Krok 2

Krok 3

Do miski wsyp przesianą mąkę, wlej olej i powoli zalej wrzątkiem ciągle mieszając. Odstaw na 5 min żeby ciasto dobrze się zaparzyło.

Pierożki gyoza - Krok 3

Krok 4

Zaparzone ciasto przełóż na stolnicę i wyrabiaj do uzyskania gładkości i elastyczności. Ciasto przykryj folią i odstaw na 20 min aby odpoczęło.

Pierożki gyoza - Krok 4

Krok 5

Ciasto rozwałkuj na grubość 2 mm, szklanką wykrój okręgi, a następnie na każdy nałóż łyżeczkę farszu, zwiń na pół i sklej mocno palcami.

Pierożki gyoza - Krok 5

Krok 6

Pierożki ugotuj w osolonej wodzie lub usmaż na patelni.

Pierożki gyoza - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Dane można podawać z sosem sojowym jasnym lub innym ulubionym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki gyoza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki gyoza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki gyoza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki gyoza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki gyoza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki gyoza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki gyoza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki gyoza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierożki gyozaPierożki gyoza

Polskie kulinaria pierogami stoją, lecz od czasu do czasu dobrze jest przekroczyć kuchenne granice i poszukać inspiracji w bardziej egzotycznych zakątkach świata. Pierożki gyoza z warzywami wprowadzą każdego smakosza w zdecydowanie bardziej orientalny klimat. Zapoznaj się z naszym przepisem i sprawdź, jak przyrządzić azjatycki specjał przy użyciu produktów, które dobrze znasz.

Dla kogo?

Pierożki gyoza to bardzo dobry pomysł dla kucharzy, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w samodzielnym przyrządzaniu azjatyckich specjałów. Za wyrazisty smak odpowiadają odpowiednio dobrane przyprawy, więc tej potrawie pazura nie brakuje!

Na jaką okazję?

Podawaj je w charakterze obiadu albo ciepłej kolacji. Niewielkie pierożki mogą być również kapitalną propozycją na wytrawną przekąskę podczas spotkania ze znajomymi – będą wyglądać dużo bardziej zachęcająco niż kanapki albo znane wszystkim koreczki.

Czy wiesz, że?

Choć pierożki gyoza kojarzone są przede wszystkim z kuchnią japońską, wywodzą się z kulinariów chińskich. W Państwie Środka nazywane są jiaozi.

Dla urozmaicenia:

W farszu pierożków gyoza doskonale sprawdzi się kapusta pekińska, pak choi, cebula dymka oraz szczypta imbiru.