Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami
łatwe
224 osoby zapisały

Składniki
3 łyżki
10 sztuk
1 łyżeczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez wymieszaj z musztardą i posiekaną natką pietruszki. Kromki pieczywa podsmaż na suchej patelni, następnie posmaruj przygotowanym majonezem i rozłóż na półmisku.

Krok 2
Na każdą kromkę połóż dekoracyjnie (zwijając w rulonik lub np. w różyczkę) po plasterku pieczonej wołowiny.

Krok 3
Na wierzch kanapek połóż kawałki marynowanych warzyw. Całość udekoruj kiełkami i listkami sałaty.


Dobra rada:
Zamiast wołowiny możesz użyć również pieczonej piersi z indyka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej