Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

10 sztuk

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj z musztardą i posiekaną natką pietruszki. Kromki pieczywa podsmaż na suchej patelni, następnie posmaruj przygotowanym majonezem i rozłóż na półmisku.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 1

Krok 2

Na każdą kromkę połóż dekoracyjnie (zwijając w rulonik lub np. w różyczkę) po plasterku pieczonej wołowiny.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 2

Krok 3

Na wierzch kanapek połóż kawałki marynowanych warzyw. Całość udekoruj kiełkami i listkami sałaty.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowiny możesz użyć również pieczonej piersi z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pieczoną wołowiną i piklamiKanapki z pieczoną wołowiną i piklami

Majonez wymieszaj z musztardą i posiekaną natką pietruszki. Kromki pieczywa podsmaż na suchej patelni, następnie posmaruj przygotowanym majonezem i rozłóż na półmisku.