Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

10 sztuk

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj z musztardą i posiekaną natką pietruszki. Kromki pieczywa podsmaż na suchej patelni, następnie posmaruj przygotowanym majonezem i rozłóż na półmisku.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 1

Krok 2

Na każdą kromkę połóż dekoracyjnie (zwijając w rulonik lub np. w różyczkę) po plasterku pieczonej wołowiny.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 2

Krok 3

Na wierzch kanapek połóż kawałki marynowanych warzyw. Całość udekoruj kiełkami i listkami sałaty.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowiny możesz użyć również pieczonej piersi z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pieczoną wołowiną i piklamiKanapki z pieczoną wołowiną i piklami

Majonez wymieszaj z musztardą i posiekaną natką pietruszki. Kromki pieczywa podsmaż na suchej patelni, następnie posmaruj przygotowanym majonezem i rozłóż na półmisku.