Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

222 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

10 sztuk

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj z musztardą i posiekaną natką pietruszki. Kromki pieczywa podsmaż na suchej patelni, następnie posmaruj przygotowanym majonezem i rozłóż na półmisku.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 1

Krok 2

Na każdą kromkę połóż dekoracyjnie (zwijając w rulonik lub np. w różyczkę) po plasterku pieczonej wołowiny.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 2

Krok 3

Na wierzch kanapek połóż kawałki marynowanych warzyw. Całość udekoruj kiełkami i listkami sałaty.

Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowiny możesz użyć również pieczonej piersi z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pieczoną wołowiną i piklamiKanapki z pieczoną wołowiną i piklami

Majonez wymieszaj z musztardą i posiekaną natką pietruszki. Kromki pieczywa podsmaż na suchej patelni, następnie posmaruj przygotowanym majonezem i rozłóż na półmisku.