Pasta z soczewicy i bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z soczewicy i bazylii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj soczewicę, a następnie namocz na noc.

Krok 2

Następnego dnia odcedź, zalej wodą i ugotuj pod przykryciem. Odparuj.

Krok 3

Drobno posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż na oleju.

Krok 4

Cebulę, czosnek i soczewicę zmiksuj z sosem sojowym, solą, pieprzem i 2-3 łyżkami wywaru z soczewicy.

Krok 5

Schłódź. Posyp bazylią.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej