Pasta z soczewicy i bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z soczewicy i bazylii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj soczewicę, a następnie namocz na noc.

Krok 2

Następnego dnia odcedź, zalej wodą i ugotuj pod przykryciem. Odparuj.

Krok 3

Drobno posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż na oleju.

Krok 4

Cebulę, czosnek i soczewicę zmiksuj z sosem sojowym, solą, pieprzem i 2-3 łyżkami wywaru z soczewicy.

Krok 5

Schłódź. Posyp bazylią.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej