Pasta z soczewicy i bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta z soczewicy i bazylii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj soczewicę, a następnie namocz na noc.

Krok 2

Następnego dnia odcedź, zalej wodą i ugotuj pod przykryciem. Odparuj.

Krok 3

Drobno posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż na oleju.

Krok 4

Cebulę, czosnek i soczewicę zmiksuj z sosem sojowym, solą, pieprzem i 2-3 łyżkami wywaru z soczewicy.

Krok 5

Schłódź. Posyp bazylią.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z soczewicy i bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej