
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
3 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj soczewicę, a następnie namocz na noc.
Krok 2
Następnego dnia odcedź, zalej wodą i ugotuj pod przykryciem. Odparuj.
Krok 3
Drobno posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż na oleju.
Krok 4
Cebulę, czosnek i soczewicę zmiksuj z sosem sojowym, solą, pieprzem i 2-3 łyżkami wywaru z soczewicy.
Krok 5
Schłódź. Posyp bazylią.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej