Kremowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

500 mililitrów

15 gramów

125 mililitrów

1 opakowanie

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż na margarynie drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą przezroczyste.

Krok 2

Ugotuj makaron.

Krok 3

Przygotuj Fix Knorr Spaghetti Carbonara zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, po czym dokładnie wymieszaj z mlekiem i dodatkową ilością wody – ok. 300 mililitrów.

Krok 4

Ugotuj szparagi przez 8-10 minut w lekko słonej wodzie, po czym pokrój je w kawałki.

Krok 5

Do cebulki na patelnię dodaj makaron, szparagi oraz sos, wymieszaj wszystko i pozostaw na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 6

Dodaj do kremowej zupy kwaśną śmietanę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej