
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
300 mililitrów
500 mililitrów
15 gramów
125 mililitrów
1 opakowanie
400 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż na margarynie drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą przezroczyste.
Krok 2
Ugotuj makaron.
Krok 3
Przygotuj Fix Knorr Spaghetti Carbonara zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, po czym dokładnie wymieszaj z mlekiem i dodatkową ilością wody – ok. 300 mililitrów.
Krok 4
Ugotuj szparagi przez 8-10 minut w lekko słonej wodzie, po czym pokrój je w kawałki.
Krok 5
Do cebulki na patelnię dodaj makaron, szparagi oraz sos, wymieszaj wszystko i pozostaw na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 6
Dodaj do kremowej zupy kwaśną śmietanę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej