Kremowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

400 gramów

15 gramów

500 mililitrów

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż na margarynie drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą przezroczyste.

Krok 2

Ugotuj makaron.

Krok 3

Przygotuj Fix Knorr Spaghetti Carbonara zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, po czym dokładnie wymieszaj z mlekiem i dodatkową ilością wody – ok. 300 mililitrów.

Krok 4

Ugotuj szparagi przez 8-10 minut w lekko słonej wodzie, po czym pokrój je w kawałki.

Krok 5

Do cebulki na patelnię dodaj makaron, szparagi oraz sos, wymieszaj wszystko i pozostaw na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 6

Dodaj do kremowej zupy kwaśną śmietanę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej