Kremowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
78 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

500 mililitrów

15 gramów

125 mililitrów

1 opakowanie

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż na margarynie drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą przezroczyste.

Krok 2

Ugotuj makaron.

Krok 3

Przygotuj Fix Knorr Spaghetti Carbonara zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, po czym dokładnie wymieszaj z mlekiem i dodatkową ilością wody – ok. 300 mililitrów.

Krok 4

Ugotuj szparagi przez 8-10 minut w lekko słonej wodzie, po czym pokrój je w kawałki.

Krok 5

Do cebulki na patelnię dodaj makaron, szparagi oraz sos, wymieszaj wszystko i pozostaw na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 6

Dodaj do kremowej zupy kwaśną śmietanę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej