
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 gram
1 łyżka
500 gramów
500 gramów
1 słoik
300 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Obsypać przyprawą do kurczaka i podsmażyć na patelni.
Krok 2
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, przełożyć makaron i kurczaka. Dodać suszone pomidory, wszystko dokładnie wymieszać. Zalać sosem i posypać pozostałym serem.
Krok 4
Ser zetrzeć na grubych oczkach.Śmietanę przelać do miski, dodać połowę sera żółtego, wbić jajko. Kostkę bulionu warzywnego rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody. Przelać do miski. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 5
Zapiekankę piec w 180 stopniach przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej