Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

14

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 gramy

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Jedną połowę (w poziomie) smarujemy pesto. Na pesto dajemy startą mozzarellę i całość posypujemy ziołami włoskimi Knorr.

Krok 2

Teraz ciasto składamy na pół dalej w poziomie. Trochę dociskamy. Ostrym nożem kroimy paski o szerokości około 1,5 - 2 cm. Każdy pasek łapiemy za oba końce i skręcamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Jajko wbijamy do miseczki, roztrzepujemy widelcem i za pomocą pędzelka smarujemy każdego zawijasa. Następnie każdego posypujemy ziołami włoskimi Knorr.

Krok 4

Zawijasy pieczemy w 200 stopniach (termoobieg) około 12 - 15 minut. Powinny ładnie się zarumienić. Studzimy. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej