Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto, ziołami i serem
łatwe
21 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 gramy
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Jedną połowę (w poziomie) smarujemy pesto. Na pesto dajemy startą mozzarellę i całość posypujemy ziołami włoskimi Knorr.
Krok 2
Teraz ciasto składamy na pół dalej w poziomie. Trochę dociskamy. Ostrym nożem kroimy paski o szerokości około 1,5 - 2 cm. Każdy pasek łapiemy za oba końce i skręcamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
Jajko wbijamy do miseczki, roztrzepujemy widelcem i za pomocą pędzelka smarujemy każdego zawijasa. Następnie każdego posypujemy ziołami włoskimi Knorr.
Krok 4
Zawijasy pieczemy w 200 stopniach (termoobieg) około 12 - 15 minut. Powinny ładnie się zarumienić. Studzimy. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej