Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
1 gram
1 opakowanie
15 sztuk
6 łyżek
1 puszka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię. Jak się nam zeszkli dodajemy Magic Mince i podsmażamy.
Krok 2
Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, oraz pomidory z puszki. Dusimy kilka minut. Oliwki kroimy i wrzucamy do dania, dodajemy też kukurydzę. Pod koniec dodajemy makaron, całość mieszamy, doprawiamy jeśli trzeba.
Krok 3
Danie przekładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































