Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 opakowanie

15 sztuk

6 łyżek

1 puszka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię. Jak się nam zeszkli dodajemy Magic Mince i podsmażamy.

Krok 2

Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, oraz pomidory z puszki. Dusimy kilka minut. Oliwki kroimy i wrzucamy do dania, dodajemy też kukurydzę. Pod koniec dodajemy makaron, całość mieszamy, doprawiamy jeśli trzeba.

Krok 3

Danie przekładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wingsy z kalafiora
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej