Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 opakowanie

15 sztuk

6 łyżek

1 puszka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię. Jak się nam zeszkli dodajemy Magic Mince i podsmażamy.

Krok 2

Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, oraz pomidory z puszki. Dusimy kilka minut. Oliwki kroimy i wrzucamy do dania, dodajemy też kukurydzę. Pod koniec dodajemy makaron, całość mieszamy, doprawiamy jeśli trzeba.

Krok 3

Danie przekładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej