Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

200 gramów

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę przepłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie (50 g kaszy na 100 g wody, 20 minut). Odstawić.

Krok 2

Cebulę posiekać, dodać pokrojoną w talarki marchewkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju, aż zmiękną. Dorzucić pokrojoną w kostkę cukinię, przyprawę paprykową, lekko posolić, zamieszać i smażyć 3 minuty.

Krok 3

Odsunąć na bok warzywa i dodać mielone mięso Magic Mince. Chwilę smażyć, dołożyć ugotowaną kaszę gryczaną, natkę pietruszki i wszystkie składniki porządnie wymieszać. Chwilę podgrzewać na średnim ogniu (aby danie było ciepłe). Doprawić do smaku solą, zależnie od potrzeby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Frytki z batatów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej