Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

200 gramów

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę przepłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie (50 g kaszy na 100 g wody, 20 minut). Odstawić.

Krok 2

Cebulę posiekać, dodać pokrojoną w talarki marchewkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju, aż zmiękną. Dorzucić pokrojoną w kostkę cukinię, przyprawę paprykową, lekko posolić, zamieszać i smażyć 3 minuty.

Krok 3

Odsunąć na bok warzywa i dodać mielone mięso Magic Mince. Chwilę smażyć, dołożyć ugotowaną kaszę gryczaną, natkę pietruszki i wszystkie składniki porządnie wymieszać. Chwilę podgrzewać na średnim ogniu (aby danie było ciepłe). Doprawić do smaku solą, zależnie od potrzeby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej