Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

200 gramów

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę przepłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie (50 g kaszy na 100 g wody, 20 minut). Odstawić.

Krok 2

Cebulę posiekać, dodać pokrojoną w talarki marchewkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju, aż zmiękną. Dorzucić pokrojoną w kostkę cukinię, przyprawę paprykową, lekko posolić, zamieszać i smażyć 3 minuty.

Krok 3

Odsunąć na bok warzywa i dodać mielone mięso Magic Mince. Chwilę smażyć, dołożyć ugotowaną kaszę gryczaną, natkę pietruszki i wszystkie składniki porządnie wymieszać. Chwilę podgrzewać na średnim ogniu (aby danie było ciepłe). Doprawić do smaku solą, zależnie od potrzeby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej