Wegańskie kaszotto z roślinnym "mięsem", cukinią i marchewką
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
50 gramów
200 gramów
100 gramów
150 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę przepłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie (50 g kaszy na 100 g wody, 20 minut). Odstawić.
Krok 2
Cebulę posiekać, dodać pokrojoną w talarki marchewkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju, aż zmiękną. Dorzucić pokrojoną w kostkę cukinię, przyprawę paprykową, lekko posolić, zamieszać i smażyć 3 minuty.
Krok 3
Odsunąć na bok warzywa i dodać mielone mięso Magic Mince. Chwilę smażyć, dołożyć ugotowaną kaszę gryczaną, natkę pietruszki i wszystkie składniki porządnie wymieszać. Chwilę podgrzewać na średnim ogniu (aby danie było ciepłe). Doprawić do smaku solą, zależnie od potrzeby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej