Kremowy łosoś w delikatnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy łosoś w delikatnym sosie

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz zawartość opakowania Zapiefix z ok. 150 ml śmietanki lub mleka – wymieszaj na gładki sos.

Krok 2

Łososia ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Polej go dokładnie przygotowanym sosem.

Krok 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz około 25–30 minut, aż ryba będzie miękka, a wierzch lekko się zarumieni.

Krok 5

Przed podaniem posyp świeżym koperkiem i natką pietruszki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej