Kremowy łosoś w delikatnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy łosoś w delikatnym sosie

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz zawartość opakowania Zapiefix z ok. 150 ml śmietanki lub mleka – wymieszaj na gładki sos.

Krok 2

Łososia ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Polej go dokładnie przygotowanym sosem.

Krok 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz około 25–30 minut, aż ryba będzie miękka, a wierzch lekko się zarumieni.

Krok 5

Przed podaniem posyp świeżym koperkiem i natką pietruszki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy łosoś w delikatnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gnocchi z pesto bazyliowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej