
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce połącz zawartość opakowania Zapiefix z ok. 150 ml śmietanki lub mleka – wymieszaj na gładki sos.
Krok 2
Łososia ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Polej go dokładnie przygotowanym sosem.
Krok 4
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz około 25–30 minut, aż ryba będzie miękka, a wierzch lekko się zarumieni.
Krok 5
Przed podaniem posyp świeżym koperkiem i natką pietruszki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej