
Składniki
3 sztuki
500 gramów
1 sztuka
350 gramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 gram
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietki przeciąć na pół. Wydrąży środek.
Krok 2
Pieczarki umyć i pokroić. Cebule pokroić w kostkę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pieczarki i smażyć aż woda odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 3
Kurczaka zamarynować najlepiej dzień wcześniej w przyprawach z dodatkiem łyżki oliwy. Podsmażyć na rozgrzanej patelni. Wymieszać z pieczarkami i wszystko razem doprawić do smaku.
Krok 4
Farsz wyłożyć na bagietki. Posypać tartym serem mozzarella i zapiec w piekarniku około 10 minut w 180 stopniach.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


































