
Składniki
400 gramów
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak się nam zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i czosnek przepuszczony przez praskę.
Krok 2
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, tak samo dynię. Paprykę kroimy w paseczki, cieciorkę odsączamy z zalewy, płuczemy.
Krok 3
Jak kurczak się nam zarumieni wrzucamy marchewkę, paprykę i dynię. Chwilę podsmażamy, na samym końcu dodajemy cieciorkę.
Krok 4
Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy do kurczaka i warzyw, mieszamy. Sos powinien nam zgęstnieć i zrobić się kremowy. Wrzucamy makaron, mieszamy i gotowe. Ja wrzuciłam jeszcze szczypiorek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej