Kurczak w sosie dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie dyniowym

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak się nam zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i czosnek przepuszczony przez praskę.

Krok 2

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, tak samo dynię. Paprykę kroimy w paseczki, cieciorkę odsączamy z zalewy, płuczemy.

Krok 3

Jak kurczak się nam zarumieni wrzucamy marchewkę, paprykę i dynię. Chwilę podsmażamy, na samym końcu dodajemy cieciorkę.

Krok 4

Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy do kurczaka i warzyw, mieszamy. Sos powinien nam zgęstnieć i zrobić się kremowy. Wrzucamy makaron, mieszamy i gotowe. Ja wrzuciłam jeszcze szczypiorek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej