
Składniki
400 gramów
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak się nam zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i czosnek przepuszczony przez praskę.
Krok 2
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, tak samo dynię. Paprykę kroimy w paseczki, cieciorkę odsączamy z zalewy, płuczemy.
Krok 3
Jak kurczak się nam zarumieni wrzucamy marchewkę, paprykę i dynię. Chwilę podsmażamy, na samym końcu dodajemy cieciorkę.
Krok 4
Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy do kurczaka i warzyw, mieszamy. Sos powinien nam zgęstnieć i zrobić się kremowy. Wrzucamy makaron, mieszamy i gotowe. Ja wrzuciłam jeszcze szczypiorek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej