Kurczak w sosie dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie dyniowym

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak się nam zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i czosnek przepuszczony przez praskę.

Krok 2

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, tak samo dynię. Paprykę kroimy w paseczki, cieciorkę odsączamy z zalewy, płuczemy.

Krok 3

Jak kurczak się nam zarumieni wrzucamy marchewkę, paprykę i dynię. Chwilę podsmażamy, na samym końcu dodajemy cieciorkę.

Krok 4

Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy do kurczaka i warzyw, mieszamy. Sos powinien nam zgęstnieć i zrobić się kremowy. Wrzucamy makaron, mieszamy i gotowe. Ja wrzuciłam jeszcze szczypiorek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej