
Składniki
1 opakowanie
3 plastry
1 opakowanie
100 gramów
0.5 opakowania
4 łyżki
2 łyżeczki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Sałatę myjemy, osuszamy, wykładamy na talerz. Pozostałe składniki równomiernie rozkladamy- arbuza kroimy w kostkę, pomidorki na połówki.
Krok 2
Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, przyprawiamy mieszanką ziół.
Krok 3
Placki tortilli smarujemy bazyliowym pesto, zapiekamy w opiekaczu/grillu elektrycznym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej