Lekka sałatka z aromatyczną tortillą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z aromatyczną tortillą

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 plastry

1 opakowanie

100 gramów

0.5 opakowania

4 łyżki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Sałatę myjemy, osuszamy, wykładamy na talerz. Pozostałe składniki równomiernie rozkladamy- arbuza kroimy w kostkę, pomidorki na połówki.

Krok 2

Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, przyprawiamy mieszanką ziół.

Krok 3

Placki tortilli smarujemy bazyliowym pesto, zapiekamy w opiekaczu/grillu elektrycznym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej