
Składniki
1 opakowanie
3 plastry
1 opakowanie
100 gramów
0.5 opakowania
4 łyżki
2 łyżeczki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Sałatę myjemy, osuszamy, wykładamy na talerz. Pozostałe składniki równomiernie rozkladamy- arbuza kroimy w kostkę, pomidorki na połówki.
Krok 2
Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, przyprawiamy mieszanką ziół.
Krok 3
Placki tortilli smarujemy bazyliowym pesto, zapiekamy w opiekaczu/grillu elektrycznym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































