Lekka sałatka z aromatyczną tortillą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z aromatyczną tortillą

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 plastry

1 opakowanie

100 gramów

0.5 opakowania

4 łyżki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Sałatę myjemy, osuszamy, wykładamy na talerz. Pozostałe składniki równomiernie rozkladamy- arbuza kroimy w kostkę, pomidorki na połówki.

Krok 2

Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, przyprawiamy mieszanką ziół.

Krok 3

Placki tortilli smarujemy bazyliowym pesto, zapiekamy w opiekaczu/grillu elektrycznym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej