Lekka sałatka z aromatyczną tortillą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z aromatyczną tortillą

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 plastry

1 opakowanie

100 gramów

0.5 opakowania

4 łyżki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Sałatę myjemy, osuszamy, wykładamy na talerz. Pozostałe składniki równomiernie rozkladamy- arbuza kroimy w kostkę, pomidorki na połówki.

Krok 2

Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, przyprawiamy mieszanką ziół.

Krok 3

Placki tortilli smarujemy bazyliowym pesto, zapiekamy w opiekaczu/grillu elektrycznym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej