Lekka sałatka z aromatyczną tortillą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z aromatyczną tortillą

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 plastry

1 opakowanie

100 gramów

0.5 opakowania

4 łyżki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników przygotowujemy sałatkę. Sałatę myjemy, osuszamy, wykładamy na talerz. Pozostałe składniki równomiernie rozkladamy- arbuza kroimy w kostkę, pomidorki na połówki.

Krok 2

Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, przyprawiamy mieszanką ziół.

Krok 3

Placki tortilli smarujemy bazyliowym pesto, zapiekamy w opiekaczu/grillu elektrycznym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z aromatyczną tortillą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej