Składniki
2 szklanki
3 łyżeczki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
5 szklanek
2 sztuki
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz wodę, drożdże i cukier. Odstaw do spienienia na 10 minut.
Krok 2
Połącz z mąką, solą i Sosem Sałatkowym koperkowo-ziołowym z gorczycą Naturalnie Smaczne! Knorr. Zagniataj około 15 minut, pod koniec dodając stopniowo olej. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
Krok 3
Z wyrośniętego ciasta uformuj 12 bułeczek. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 4
Piecz około 25 minut w 180C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej