Bułki z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki z ziołami

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

4

514 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

5 szklanek

2 sztuki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz wodę, drożdże i cukier. Odstaw do spienienia na 10 minut.

Krok 2

Połącz z mąką, solą i Sosem Sałatkowym koperkowo-ziołowym z gorczycą Naturalnie Smaczne! Knorr. Zagniataj około 15 minut, pod koniec dodając stopniowo olej. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.

Krok 3

Z wyrośniętego ciasta uformuj 12 bułeczek. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 4

Piecz około 25 minut w 180C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej