Bułki z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki z ziołami

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

4

heart
536 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

5 szklanek

2 sztuki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz wodę, drożdże i cukier. Odstaw do spienienia na 10 minut.

Krok 2

Połącz z mąką, solą i Sosem Sałatkowym koperkowo-ziołowym z gorczycą Naturalnie Smaczne! Knorr. Zagniataj około 15 minut, pod koniec dodając stopniowo olej. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.

Krok 3

Z wyrośniętego ciasta uformuj 12 bułeczek. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 4

Piecz około 25 minut w 180C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej