Bułki z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki z ziołami

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

4

heart
536 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

5 szklanek

2 sztuki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz wodę, drożdże i cukier. Odstaw do spienienia na 10 minut.

Krok 2

Połącz z mąką, solą i Sosem Sałatkowym koperkowo-ziołowym z gorczycą Naturalnie Smaczne! Knorr. Zagniataj około 15 minut, pod koniec dodając stopniowo olej. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.

Krok 3

Z wyrośniętego ciasta uformuj 12 bułeczek. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 4

Piecz około 25 minut w 180C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej