Składniki
2 szklanki
3 łyżeczki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
5 szklanek
2 sztuki
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz wodę, drożdże i cukier. Odstaw do spienienia na 10 minut.
Krok 2
Połącz z mąką, solą i Sosem Sałatkowym koperkowo-ziołowym z gorczycą Naturalnie Smaczne! Knorr. Zagniataj około 15 minut, pod koniec dodając stopniowo olej. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
Krok 3
Z wyrośniętego ciasta uformuj 12 bułeczek. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 4
Piecz około 25 minut w 180C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej