Bułki z ziołami

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

1

235 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

5 szklanek

2 sztuki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz wodę, drożdże i cukier. Odstaw do spienienia na 10 minut.

Krok 2

Połącz z mąką, solą i Sosem Sałatkowym koperkowo-ziołowym z gorczycą Naturalnie Smaczne! Knorr. Zagniataj około 15 minut, pod koniec dodając stopniowo olej. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.

Krok 3

Z wyrośniętego ciasta uformuj 12 bułeczek. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 4

Piecz około 25 minut w 180C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej