Omlet ze szpinakiem i suszonymi pomidorami i fetą | Przepisy.pl pixel

Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

208 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

75 gramów

30 gramów

25 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i suszone pomidory pokrój w paseczki. Szpinak umyj, osusz i podsmaż chwilę wraz z suszonymi pomidorami. Odstaw na bok.

Krok 2

Jaja dobrze wymieszaj z śmietanką i przyprawą Knorr.

Krok 3

Na tej samej patelni podsmaż cebulę. Jak będzie szklista wlej jaja. Smaż całość kilka minut jak klasyczny omlet aż jaja zaczną się ścinać.

Krok 4

Teraz ułóż na połówce omletu szpinak z suszonymi pomidorami i posyp pokruszoną fetą. Następnie ostrożnie przykryj drugą częścią omletu. Smaż jeszcze ok 0,5 minuty i przełóż na talerz. Podawaj natychmiast z kromką pieczywa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do omletu używaj patelni z powłoką nie przywierającą oraz silikonowej łopatki. Składniki nadzienia zmieniaj zgodnie z własnymi preferencjami.

1

Opinie o przepisie

  • Renata

    Renata , 19.03.2023

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetąOmlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Omlet ze szpinakiem i suszonymi pomidorami oraz serem feta to idealna propozycja śniadaniowa, ale nie tylko. Potrawę przygotujesz błyskawicznie, a dodatki możesz modyfikować w zależności od nastroju i zawartości lodówki. Przekonaj się, że szpinakowy omlet może być to naprawdę zaskakujący i barwny posiłek.

Dla kogo?

Dla miłośników dań jajecznych, którym zależy na jak najsmaczniejszym urozmaiceniu swojego jadłospisu. Ten omlet ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami z powodzeniem mógłby znaleźć się w menu restauracji serwującej pyszne i kolorowe śniadania.

Na jaką okazję?

Nie ma to, jak dobrze zacząć dzień! By poranek był udany, nie może zabraknąć apetycznego śniadania. Omlet z suszonymi pomidorami, fetą i szpinakiem jest też bardzo dobrym pomysłem na szybki lunch albo gorącą kolację.

Czy wiesz, że?

Mimo że śmietanka 30% może kojarzyć się głównie z deserami, nie pomijaj jej podczas przygotowania wytrawnego omletu ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą. Nadaje mu delikatniejszej konsystencji.

Dla urozmaicenia:

Bardzo apetycznie prezentuje się szpinakowy omlet z pomidorkami koktajlowymi. Podczas sezonu na grzyby, dodaj do niego smakowite kurki.