Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
NOWY PRZEPIS
łatwe
208 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
75 gramów
30 gramów
25 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i suszone pomidory pokrój w paseczki. Szpinak umyj, osusz i podsmaż chwilę wraz z suszonymi pomidorami. Odstaw na bok.
Krok 2
Jaja dobrze wymieszaj z śmietanką i przyprawą Knorr.
Krok 3
Na tej samej patelni podsmaż cebulę. Jak będzie szklista wlej jaja. Smaż całość kilka minut jak klasyczny omlet aż jaja zaczną się ścinać.
Krok 4
Teraz ułóż na połówce omletu szpinak z suszonymi pomidorami i posyp pokruszoną fetą. Następnie ostrożnie przykryj drugą częścią omletu. Smaż jeszcze ok 0,5 minuty i przełóż na talerz. Podawaj natychmiast z kromką pieczywa.

Dobra rada:
Do omletu używaj patelni z powłoką nie przywierającą oraz silikonowej łopatki. Składniki nadzienia zmieniaj zgodnie z własnymi preferencjami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Omlet ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
Omlet ze szpinakiem i suszonymi pomidorami oraz serem feta to idealna propozycja śniadaniowa, ale nie tylko. Potrawę przygotujesz błyskawicznie, a dodatki możesz modyfikować w zależności od nastroju i zawartości lodówki. Przekonaj się, że szpinakowy omlet może być to naprawdę zaskakujący i barwny posiłek.
Dla kogo?
Dla miłośników dań jajecznych, którym zależy na jak najsmaczniejszym urozmaiceniu swojego jadłospisu. Ten omlet ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami z powodzeniem mógłby znaleźć się w menu restauracji serwującej pyszne i kolorowe śniadania.
Na jaką okazję?
Nie ma to, jak dobrze zacząć dzień! By poranek był udany, nie może zabraknąć apetycznego śniadania. Omlet z suszonymi pomidorami, fetą i szpinakiem jest też bardzo dobrym pomysłem na szybki lunch albo gorącą kolację.
Czy wiesz, że?
Mimo że śmietanka 30% może kojarzyć się głównie z deserami, nie pomijaj jej podczas przygotowania wytrawnego omletu ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą. Nadaje mu delikatniejszej konsystencji.
Dla urozmaicenia:
Bardzo apetycznie prezentuje się szpinakowy omlet z pomidorkami koktajlowymi. Podczas sezonu na grzyby, dodaj do niego smakowite kurki.