
Składniki
225 gramów
3 łyżeczki
1 szczypta
360 mililitrów
1 sztuka
60 gramów
70 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zmieszaj razem suche składniki
Krok 2
w drugiej misce zmieszaj mokre składniki
Krok 3
dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj
Krok 4
zmieszaj razem masło(rozpuszczone), cukier, cynamon
Krok 5
nalej masę na rozgrzaną patelnie na to polej trochę masy cynamonowej gdy ciasto zacznie się ścinać obróć na drugą stronę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej