
Składniki
225 gramów
3 łyżeczki
1 szczypta
360 mililitrów
1 sztuka
60 gramów
70 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zmieszaj razem suche składniki
Krok 2
w drugiej misce zmieszaj mokre składniki
Krok 3
dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj
Krok 4
zmieszaj razem masło(rozpuszczone), cukier, cynamon
Krok 5
nalej masę na rozgrzaną patelnie na to polej trochę masy cynamonowej gdy ciasto zacznie się ścinać obróć na drugą stronę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej