cynamonowe pancakes przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

cynamonowe pancakes

Autor: Patrycja

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

225 gramów

3 łyżeczki

1 szczypta

360 mililitrów

1 sztuka

60 gramów

70 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zmieszaj razem suche składniki

Krok 2

w drugiej misce zmieszaj mokre składniki

Krok 3

dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj

Krok 4

zmieszaj razem masło(rozpuszczone), cukier, cynamon

Krok 5

nalej masę na rozgrzaną patelnie na to polej trochę masy cynamonowej gdy ciasto zacznie się ścinać obróć na drugą stronę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • cynamonowe pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • cynamonowe pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • cynamonowe pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • cynamonowe pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • cynamonowe pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • cynamonowe pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • cynamonowe pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • cynamonowe pancakes - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej