Sos maślany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos maślany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku z gotującą się wodą ustaw rondelek, wlej do niego 2 łyżki przegotowanej wody, dodaj sól, 4 żółtka i ubijaj

Sos maślany - Krok 1

Krok 2

Gdy żółtka zgęstnieją dodawaj stopniowo masła i dalej ubijaj na parze.

Sos maślany - Krok 2

Krok 3

Dodaj sok z cytryny, ubij. Nie dopuść do zagotowania sosu. W przypadku gdyby się zważył, dodaj 1 łyżkę zimnej wody i ubij ponownie. Sos podawaj do ryby, szparagów lub sałaty.

Sos maślany - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos maślany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej