
Składniki
0.5 szklanki
4 sztuki
1 szklanka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wino z wodą.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem.
Krok 3
Wlej gorące wino i wymieszaj trzepaczką.
Krok 4
Naczynie z żółtkami wstaw do gorącego garnka z wodą i ubij na parze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej