Sos szodonowy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wino z wodą.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem.

Krok 3

Wlej gorące wino i wymieszaj trzepaczką.

Krok 4

Naczynie z żółtkami wstaw do gorącego garnka z wodą i ubij na parze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej