
Składniki
0.5 szklanki
4 sztuki
1 szklanka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wino z wodą.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem.
Krok 3
Wlej gorące wino i wymieszaj trzepaczką.
Krok 4
Naczynie z żółtkami wstaw do gorącego garnka z wodą i ubij na parze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej