Marynata tandoori przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata tandoori

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz pastę z przyprawą w mini kostkach Knorr.

Marynata tandoori - Krok 1

Krok 2

Dodaj jogurt oraz sok z cytryny i mieszaj dokładnie, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Powstałą w sten sposób marynatę możesz użyć na przykład do kurczaka.

Marynata tandoori - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata tandooriMarynata tandoori

Połącz pastę z przyprawą w mini kostkach Knorr.