Marynata tandoori przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata tandoori

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz pastę z przyprawą w mini kostkach Knorr.

Marynata tandoori - Krok 1

Krok 2

Dodaj jogurt oraz sok z cytryny i mieszaj dokładnie, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Powstałą w sten sposób marynatę możesz użyć na przykład do kurczaka.

Marynata tandoori - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos musztardowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata tandooriMarynata tandoori

Połącz pastę z przyprawą w mini kostkach Knorr.