Marynata tandoori przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata tandoori

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

72 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz pastę z przyprawą w mini kostkach Knorr.

Marynata tandoori - Krok 1

Krok 2

Dodaj jogurt oraz sok z cytryny i mieszaj dokładnie, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Powstałą w sten sposób marynatę możesz użyć na przykład do kurczaka.

Marynata tandoori - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata tandoori - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos hoisin
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej