Grillowana Lemoniada

Zgrilluj plasterki cytryny i stwórz lemoniadę o wyjątkowym smaku i aromacie. Zaskocz swoich gości i przygotuj drinki z grillowaną cytryną.
Folia

Grillowanie większych kawałków mięs może być sporym wyzwaniem. Jeżeli mięso jest przypieczone, a Ty nie jesteś pewna jego struktury w środku - owiń je folią. Dzięki temu mięso dojdzie w środku, a Ty z pewnością nie przypalisz go.
Soczystości jak lodu

W grillowanym mięsie zrób mały dołek i umieść w nim kostkę lodu - dzięki temu będzie wyjątkowo soczyste.
Dodatki na dodatek

Grillowej uczcie towarzyszy masa dodatków. Użyj foremek do muffinów i wypełnij każde miejsce ulubionym dodatkiem. Pomidorki, pikle, cebula, ser, dodaj także sosy Hellmann’s dedykowane specjalnie grillowym spotkaniom.
Burgery mają majonez

Dodaj majonez Hellmann’s, przygotowując mięso na burgery, a zyskają niesamowity smak i soczystość. Pytania w stylu „Jak to zrobiłaś?” gwarantowane.
Marynata ma smak

To marynata nadaję mięsu smak. Oprócz tłuszczu, który łączy przyprawy z mięsem, możesz dodać alkoholu, który zmiękczy mięso i nada mu wyjątkowego smaku. Użyj sprawdzonego sposobu i wykorzystaj przyprawę do grilla Knorr.
Nadziany rozmaryn

Nadziej na gałązkę rozmarynu kawałki mięsa i stwórz aromatyczne szaszłyki. Przy owocowych szaszłykach możesz skorzystać z lasek cynamonu, zyskają obłędny, korzenny aromat.
Cytrynowa ryba

Grillując rybę możemy podłożyć pod nią plasterki cytryny, dzięki temu zachowa swoją świeżość, soczystość i zyska ciekawy smak.
Jabłkowy splash

Napełnij butelkę ze spryskiwaczem sokiem jabłkowym i psiknij co jakiś czas na grillowane mięso. Dzięki temu pozostanie soczyste i zyska wyjątkowy smak, a ty zaskoczysz gości niecodziennym trikiem. PS: znakomicie nadaje się do wieprzowiny.
Jak na tacy

Do grillowania najlepiej używać tacek z rowkami, do których spływa tłuszcz. Inaczej kapiący tłuszcz może zacząć się palić i mięso również się spali.
Węgiel lubi miksy

Lepiej nie dodawać nasączonej chemią rozpałki. Do węgla drzewnego możemy dodać gałązki drzew owocowych, łupinki orzechów, gałązki rozmarynu czy laski cynamonu - nada to mięsu wyjątkowego dymnego aromatu.





