Sos koperkowy ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos koperkowy ze śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 pęczki

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek posiekaj.

Krok 2

Żółtko utrzyj z musztardą, następnie stopniowo dodawaj śmietanę, by sos miał jednolitą konsystencję.

Krok 3

Dopraw i połącz z posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos koperkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos koperkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos koperkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos koperkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos koperkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos koperkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos koperkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos koperkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej