
Składniki
null
2 łyżki
100 gramów
null
null
3 łyżki
1 pęczek
null
null
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, posiekaj i usmaż.
Krok 2
Następnie połącz z majonezem, śmietaną, chrzanem, groszkiem konserwowym.
Krok 3
Natkę drobno posiekaj i dodaj do sosu. Dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej