Sos „Stanisława Kukli” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Stanisława Kukli”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

100 gramów

null

null

3 łyżki

1 pęczek

null

null

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, posiekaj i usmaż.

Krok 2

Następnie połącz z majonezem, śmietaną, chrzanem, groszkiem konserwowym.

Krok 3

Natkę drobno posiekaj i dodaj do sosu. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej