Sos „Stanisława Kukli” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Stanisława Kukli”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

100 gramów

null

null

3 łyżki

1 pęczek

null

null

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, posiekaj i usmaż.

Krok 2

Następnie połącz z majonezem, śmietaną, chrzanem, groszkiem konserwowym.

Krok 3

Natkę drobno posiekaj i dodaj do sosu. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej