Sos „Stanisława Kukli” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Stanisława Kukli”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

100 gramów

null

null

3 łyżki

1 pęczek

null

null

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, posiekaj i usmaż.

Krok 2

Następnie połącz z majonezem, śmietaną, chrzanem, groszkiem konserwowym.

Krok 3

Natkę drobno posiekaj i dodaj do sosu. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Stanisława Kukli” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej